LEZING. Michael Pawlyn: 'Sustainable to regenerative' (Turnhout, 23/09)

In het kader van het Kempenlab Regeneratieve Dorpse Architectuur, waarin het platform voor architectuur en ruimte AR-TUR op zoek gaat naar hoe we natuur, architectuur, mensen en processen op zo’n manier kunnen verbinden dat architectuur meer nog dan duurzaam, echt herstellend, zorgzaam en regeneratief kan worden, kun je op maandag 23 september 2024 in de Warande in Turnhout een lezing en workshop bijwonen van de Londense architect Michael Pawlyn.

Michael Pawlyn richtte in 2007 zijn studio Exploration Architecture op. Zijn werk focust op regeneratieve ontwerpbenaderingen die verder gaan dan conventioneel duurzaam ontwerp. Terwijl duurzaamheid maar al te vaak alleen maar het verzachten van de negatieve gevolgen inhoudt, impliceert regeneratief ontwerp een veel positievere benadering. De diverse maatschappelijke uitdagingen dwingen ons om manieren te vinden om de ecosystemen te herstellen en veerkrachtige gemeenschappen te bouwen. Binnen regeneratief ontwerp maakt hij gebruik van twee belangrijke, op de natuur geïnspireerde benaderingen: ‘biomimicry’ en ‘biofilie’. Tijdens deze lezing licht Michael deze principes toe.

Na de lezing van Michael Pawlyn volgt een panelgesprek over regeneratief ontwerpen gemodereerd door Tine Hens en met naast Michael Pawlyn ook Marlies Zuidam van FAAM architects en Nadia Casabella van 1010au. De avond wordt afgesloten met een signeersessie van het boek Flourish dat Michael Pawlyn samen met Sarah Ichioka schreef, en een publiek netwerkmoment. Meer info over de lezing en een link naar het inschrijvingsformulier vind je op de website van AR-TUR.

Bron: AR-TUR
Deel dit artikel:
Onze partners