Lily, de drijvende speeltuin

Lily is een drijvende constructie, ontworpen door de Franse architecten van Wild Architectural Objects (WAO). Zij bieden bezoekers speels en chique ervaringen op het centrale meer van de Futuroscope in Chasseneuil-du-Poitou. Lily bestaat uit vijf gigantische boeien, aangemeerd aan een dek dat zich uitstrekt over een diameter van 40 meter. De installatie biedt bezoekers verschillende ervaringen, afhankelijk van hun stemming.

Het dek dat de drijvende speeltuin omringt, zet aan tot een rustgevende wandeling en nodigt mensen uit om de omvangrijke witte installaties in het water te bewonderen. De boeien kunnen plekken van ontspanning of opwinding zijn, waar de bezoekers zich kunnen uitleven op trampolines of simpelweg kunnen neerliggen en van de zon genieten.

De speeltuin reageert op spontane bewegingen en beweegt mee met de wendingen en sprongen. Op die manier is de speeltuin een echo van de vrolijke geest van de bezoekers, en versterkt hij die zelfs.

Het drijfvermogen, de kinetische energie en het gevoel van jovialiteit van de drijvende speeltuin creëren bijzondere momenten waar gewichtloosheid, euforie en verwondering elkaar kruisen.

Lily is het eindresultaat van 500 uur ontwerp, 1.400 uur realisatie en 1.200 uur assemblage. De hele structuur bestaat uit 1.000m² PVC-membraan, 410m² gevlochten mesh en 450m³ lucht.

Onze partners