LOFT lanceert VAVA-collectie door Alvaro Siza Vieira

Voor de gelegenheid van de lancering van de nieuwe VAVA zomercollectie presenteert LOFT (concept eyewear stor) ‘the capsule’-collectie, een samenwerking tussen VAVA en de architect Alvaro Siza Vieira. De officiële presentatie vond plaats op donderdag 27 juni in Antwerpen en werd versterkt door de fototentoonstelling When Fashion Meets Architecture, met onder andere Siza Vieira’s collectie in de iconische Santa Maria kerk.

Het Portugese brillenmerk VAVA wordt heel erg geïnspireerd door architectuur. Ingelijst als gebouwen gebruiken VAVA’s brillen het gezicht als landschap en is er een sterke wisselwerking tussen designelementen verwerkt in architectuur en VAVA-designs. De samenwerking met Álvaro Siza Vieira, een centrale naam in de hedendaagse architectuur, is het resultaat van een onbetwistbare gebondenheid tussen de structuren van VAVA en Siza. Zijn werken waren altijd een grote inspiratiebron voor VAVA. En dat wordt nu extra benadrukt met de capsule-collectie, in gelimiteerde en ongelimiteerde edities. Voor deze collectie werden de essentiële eigenschappen van de modellen gesynchroniseerd met de experimentele ethiek van Siza.

When Fashion Meets Architecture

Om deze samenwerking te vieren, nodigde VAVA mode- en naaktfotograaf André Brito uit Porto uit om de fotografiereeks When Architecture Meets Fashion te creëren. De foto’s zijn genomen in de Santa Maria-kerk, een van de meesterwerken van Siza waar hij een heilige dimensie toekent aan het licht. De Santa Maria-kerk in Marco de Canaveses, gebouwd tussen 1994 en 1997, wordt beschouwd als een paradigma van de hedendaagse architectuur. Met zijn eenvoudige en sobere design, wordt het beschouwd als een opmerkelijk voorbeeld van religieuze architectuur van de twintigste eeuw, met aandacht voor de architecturale principes van ruimtelijke zuiverheid en geometrische abstractie.

Het spel van schaal en volume, het gebruik van de natuurlijke helling van de grond om ruimtes te creëren, de aanwezigheid van natuurlijk licht in het interieur, de zuiverheid van de overheersende kleur van wit en het geluid van water dat in het granieten bassin stroomt, zijn elementen die bezoekers verrassen. VAVA deelt dezelfde minimalistische benadering als Siza Vieira en ziet de bril als een architecturaal stuk.

Over VAVA

VAVA is een Portugees brillenmerk. De monturen hebben een verfijnde, trendy en urban stijl. Ze zijn licht futuristisch, conceptueel en tijdloos. VAVA’s leidraad is het aanbieden van hoge kwaliteitsproducten wat ervaring, kennis en de kunst van de brillenambacht omvat. Kennis die geleidelijk verdwijnt in dit tijdperk door de opkomst van massa-productie en het gebruik van materialen van mindere kwaliteit. Vava probeert de dialoog tussen ambacht en high tech te behouden, gebruik makend van de meest gevorderde technologieën.

Over LOFT

LOFT – concept eyewear stores in Gent en Antwerpen - is het resultaat van 3 jaar zoeken naar inspiratie en design afkomstig uit alle hoeken van de wereld. LOFT biedt een unieke collectie aan van handgemaakte monturen, modern en jong met een juiste hoeveelheid aan extravagantie. Komt een klant bij LOFT binnen, dan nodigt onze lange houten tafel hem of haar uit om plaats te nemen met een koffie, verse limonade of een goede gin. Het team toont verschillende designs en laat de klant op reis gaan doorheen de stijlen van Frankrijk, Japan, Portugal en Duitsland.

Deel dit artikel:
Onze partners