Luxejacht ‘M/Y Dragon’ ligt voor eerst aan anker tijdens Monaco Yacht Show

Dit jaar doet de ‘M/Y Dragon’ zijn intrede tijdens de ‘Monaco Yacht Show’. Het jacht, van 80 meter lang, is opgetrokken uit ruime dekken en een gestroomlijnd profiel. Wie in de buitenruimtes vertoeft, botst enkel op stukken van het tuinmeubelmerk Tribù.

Zes dekken telt het grote schip. Elk van hen is bedekt met strakke lijnen die kamers creëren voor twaalf gasten en negentien bemanningsleden. Voor de inrichting van de buitenruimtes stond Francesco Guida aan het roer. De interieurontwerper heeft al meer dan dertig jaar ervaring met schepen en was een van de eersten om een superjacht te voorzien van een duurzame aankleding. Uit een zee van merken koos Guida voor Tribù, bekend van tuinmeubelen. De stukken die hij uit verschillende collecties viste, gaan volgens hem namelijk perfect bij de binnenkant van ‘M/Y Dragon’.

Vleugje Provence

 “Het interieur is geïnspireerd op de Provençaalse stijl, maar dan met een moderne toets”, vertelt Guida. “Het handgeweven vlechtwerk in de rugleuning van de ‘Mood’-armstoelen, daybeds en clubzetels past bijvoorbeeld bij de natuurlijke sfeer die ik wilde creëren. De moderne en tegelijkertijd klassieke uitstraling van het interieur loopt sierlijk over in de buitenruimtes, wat het jacht een tijdloze en ontspannen sfeer geeft.”

Voor de grootste leefruimtes en suites koos Guida voor een subtiel palet van bleke houttinten, crème en accenten van brons en geborsteld goud. Die tinten keren terug in de open dekken en de daarbij horende meubels. Denk daarbij aan de witte ‘Pure’-sofa’s bij de cockpit en ‘Mood’-salontafels in teak. De eettafel is dan weer omringd door armstoelen in de kleur stonegrey met handgeweven rugleuningen.

Tegen een stootje

Wanneer Dragon voor anker ligt, schuiven er aan de boeg extra zonnedekken open die ingericht zijn met ‘Mood’-daybeds, ‘Vis à Vis’-ligbedden, poefs en ‘Ile’-bijzettafels. Bovendien kunnen de zon- en zeewaterbestendige stoffen tegen een stootje, wat de weersomstandigheden ook zijn. Over de hele breedte van de teakhouten brug is een soort van ‘strandclub’ voorzien. De ruimte van 200 m² beschikt over een cocktailbar en zitgedeelte. Hier heeft Guida de ‘Mood’-barstoelen met ‘Pure’-sofa's, ‘Mood’-salontafels en poefs gecombineerd om een ontspannen sfeer op te roepen.

 ‘M/Y Dragon’ wordt voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de ‘Monaco Yacht Show’ die dit jaar plaatsvindt van 25 tot 28 september in Port Hercules, Monaco.

Deel dit artikel:
Onze partners