Make-over voor schoenenwinkel in Malmedy

Voor een volledige rebranding van de winkel deed Schuhhaus Brüls uit Malmedy een beroep op Montagna Lunga uit Houthalen. Zowel het interieur, het logo als de volledige huisstijl werd aangepakt. Het resultaat is een mooi samenhangend totaalconcept.

Schuhhaus Brüls is geen onbekende naam in het centrum van Malmedy. Trouwe klanten komen er al 80 jaar lang voor kwaliteitsschoenen en verzorging/medische pedicure. Montagna Lunga kreeg de opdracht van de eigenaars om een totaal nieuwe winkel te ontwerpen, inclusief logo en huisstijl. “Vier panden werden afgebroken en weer opgebouwd met een nieuwe winkelruimte”, vertelt Brigitte Vanzonhoven van Montagna Lunga. “Verder werden boven de winkel vijf appartementen geïntegreerd. De afdeling heren en dames werd serieus uitgebreid en de afdeling kinderschoenen kreeg een heuse speelhoek. De koffiehoek in de winkel zorgt voor een warme ontvangst van de klanten. De bouwheer waren in dit geval bouwvrouwen: een moeder en haar twee dochters. De winkel moest een licht, praktisch en open karakter hebben.\"

Strak en eigentijds

De vormgeving is strak en eigentijds. Brigitte Vanzonhoven: \"We hebben gebruik gemaakt van veel hout, typisch voor de streek. De winkelruimte heeft een open structuur waarbij de verschillende functies in elkaar overvloeien. Het moest een winkel worden die tegelijkertijd rustig, maar zeker niet saai zou worden. De basis is veel hout, maar wel met kleurrijke accenten. En alles binnen een bepaald budget. Brüls is een veel bezochte winkel, door jong en oud, dus de materialen moesten degelijk zijn en een groot publiek aanspreken. Grote troef van het concept is de openheid waardoor de lichtinval versterkt wordt. Je hebt niet het gevoel dat de winkel in een ingesloten pand zit. Het ruimtelijk gevoel is groot en het kleurgebruik draagt daartoe zeker bij.\"

10.000 paar schoenen

De oppervlakte van de winkel bedraagt 160 m² en met het magazijn wordt daar nog eens 300 m² aan toegevoegd, goed voor zo’n 10.000 paar schoenen. In de winkelruimte werden ook toiletten, een kinderhoek, een pedicurekamer, een keuken en burelen geïntegreerd. Witte panelen van Resopal (onderhoudsvriendelijk en duurzaam), het decoratieve houten paneel van Querkus (by Decospan) en keramische vloertegels geven het geheel vorm. Vinyl behangpapier van Elitis, tapijttegels van Desso en verlichting van Axolight en Deltalight zorgen op hun beurt voor extra schwung. Voor de zitbanken werd verouderd leder gebruikt. De kinderhoek werd onder andere voorzien van akoestische wandbekleding van Buzzi Space, gemaakt van gelaagd ecovilt. Een duurzame en akoestisch sterke toepassing.

Deel dit artikel:
Onze partners