Massieve houten gevelbekleding maakt volledig gepersonaliseerde gevel mogelijk

Outdoor Wood Concepts® lanceert Woodface®: een uniek gevelconcept dat garant staat voor een warme uitstraling en esthetische, architecturale toevoeging aan uw woning of gebouw. Deze innovatieve, verticale gevelbekleding, bestaat uit massief houten latten die verkrijgbaar zijn in 3 houtsoorten en 9 verschillende profielen.

Woodface® is een waardevol, architecturaal alternatief voor een open lattenwerk. De houten profielen worden afgewisseld met een aluminium profiel.

Door verschillende breedtes en diktes te combineren met een aluminium accent en eventueel geïntegreerde led-verlichting, creëert u een betekenisvolle wand op maat. Dit gevelconcept laat toe om een volledig gepersonaliseerde gevel te creëren.

Na verloop van tijd vergrijzen de houten profielen, wat zorgt voor nog meer karakter. En aangezien de aluminium profielen niet verkleuren, blijft de opvallende en typische schaduw-look van Woodface® aanwezig. Daarom koos Outdoor Wood Concepts® voor de combinatie hout-aluminium. Als hout met hout wordt afgewisseld, vergrijzen alle profielen en vervaagt of verdwijnt de schaduw-look.

 

Bekroond design 

Woodface® werd ontworpen door designer Roel Vandebeek en bekroond met het prestigieuze Henry van de Velde-label 2014. Woodface® werd eveneens genomineerd voor de Eco design awards van Ovam. Roel Vandebeek is een gevestigd beeldend kunstenaar die ook bijzonder actief is op vlak van meubeldesign en architectuur. 

In zijn ontwerpen is een grote rol weggelegd voor het anekdotische waardoor hij graag het onverwachte en het onbekende aan bod laat komen in zijn ontwerpen.

 

Innovatief karakter 

Woodface® werd in 2013 geselecteerd door Designregio Kortrijk als één van de 50 meest innovatieve producten uit de regio. 

Deel dit artikel:
Onze partners