MASTERCLASS. Stedelijke natuur

Op 15 september geven de architecten van 1010, Fallow en GRUE een masterclass rond natuurinclusief ontwerpen en bouwen. De resultaten worden verwerkt in de tentoonstelling BWMSTR Label 028 Stedelijke natuur.

In het kader van het BWMSTR Label 028 komt het team Fallow-1010-GRUE in november naar DE SINGEL met een expo die de vaak onzichtbare natuur in onze stad in het voetlicht plaatst, waarbij de campus van DE SINGEL fungeert als casestudy. Maar voor het zover is wil dit team samen met jullie op avontuur, voor een more-than-human-wandeling op en rond de kunstencampus gevolgd door een gesprekstafel over de toekomst van dit landschap en de andere keuzes die we als samenleving kunnen maken in onze co-existentie met de natuur.

 

Programma

12:00u - 13:00u: lunch in de binnentuin van DE SINGEL

13:00u - 15u30: more-than-human wandeling op en rond DE SINGEL

15:30u - 17:00u: gesprekstafels met experten en de deelnemers

 

Inschrijven kan via deze link.

 

Bouwmeester Label 028

Stedelijke natuur is een van de onderzoeksprojecten die in 2022 van de Vlaamse Bouwmeester en het Vlaams Architectuurinstituut het Bouwmeesterlabel (BWMSTR Label) ontvingen. Het BWMSTR Label wil vernieuwende en beleidsrelevante ideeën oppikken vanuit de onderzoeks- en ontwerppraktijk, en zo ongevraagd onderzoek ondersteunen in zijn prille beginfase.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners