Minder energie verbruiken met de automatische deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems

Op zoek naar energie-efficiënte toegangsoplossingen? De automatische deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems bieden een mooi en duurzaam antwoord. Om welk het gebouw het ook gaat, van retail tot industrie, het innovatie van ASSA ABLOY Entrance Systems is bijzonder en ruim, en ontwikkeld met het oog op energiezuinigheid.

Breed scala aan automatische deuren

Om te kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende types gebouwen en toepassingen, heeft ASSA ABLOY Entrance Systems een breed scala aan automatische deuren ontwikkeld. Van schuifdeuren over industriële en roterende deuren tot draaideuren: al deze oplossingen voldoen aan de hoogste normen op vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie. Logisch dus dat hun toegangsoplossingen wereldwijd worden ingezet.

Geavanceerde technologieën

ASSA ABLOY bouwt al sinds 1962 expertise op in het automatiseren van deuren. Vandaag zijn alle producten uitgerust met geavanceerde technologieën die een voortdurende controle over de luchtstromen behouden en zo waken over energieverlies. Want hoe meer de in- en uitgaande lucht wordt gecontroleerd, hoe efficiënter de toegang zal werken en hoe meer bespaard kan worden op energie. Mooi voorbeeld hiervan zijn de slimme sensoren, die ervoor
zorgen dat deuren alleen geopend worden wanneer het nodig is én weer snel sluiten na passage.

Aanvullende energiebesparende functies

Aan heel wat automatische deuren van ASSA ABLOY Entrance Systems kunnen extra energiebesparende functies worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan extra sensoren voor het nauwkeurig afstellen van de openings- en sluittijden. Maar ook thermisch onderbroken profielen, extra strak afgestelde borstels en isolerende dubbele beglazing verbeteren de thermische isolatie en dragen zo bij aan een hogere energie-efficiëntie. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud voor optimale prestaties en een langere levensduur, waardoor de milieubelasting nog verder afneemt.

Milieuvriendelijke EPD-certificering

ASSA ABLOY zet zich continu in voor duurzaamheid. Zo is de groep selecte zakelijke partner van de World Green Building Council – een verantwoordelijkheid waar ze erg trots op zijn. Bovendien komen hun automatische deuren ook in aanmerking voor de Environmental Product Declaration (EPD), een Europees milieukeurmerk waarmee besluitvormers transparante informatie krijgen over de milieuprestaties van de deuren, inclusief hun energiezuinigheid. Wie energie wenst te besparen, kiest dus voor de automatische deuren van een echte expert.

Bron: ASSA ABLOY
Deel dit artikel:
Onze partners