MINI showroom van BMW DeJonckheere verfraaid met akoestische panelen van Print Acoustics

Akoestische platen van Print Acoustics by Triplaco sieren de centrale lift- en trapkernen van de toren waarin de nieuwe MINI showroom van BMW Dejonckheere in Roeselare zich bevindt. Het plaatmateriaal, geïnstalleerd door Decorteam Meuleman, moet de nagalm in het vier verdiepingen tellende gebouw verbeteren. De toonzaal is onderdeel van de nieuwe site van BMW Dejonckheere naar het ontwerp van architectenbureau B2Ai

Met de architecturale kleurkeuzes van de nieuwbouw - beton, glas en zwart aluminium - in het achterhoofd koos Print Acoustics voor akoestische panelen van type Dr met een onregelmatig groefpatroon. De platen werden afgewerkt met de stoot- en krasvaste én onderhoudsvriendelijke toplaag Abet Laminati op een zwarte akoestische MDF kern. Om van de tentoongestelde wagens échte blikvangers te maken, werd eveneens geopteerd voor een extra matte afwerking van de platen. 

Betonnen dakplaat

Om meer ruimte te kunnen creëren voor zijn MINI en BMW Premium Selection liet BMW Dejonckheere een nieuwbouw optrekken tegenover zijn oorspronkelijke showroom op de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare. Aan weerskanten van de toonzaal van MINI Premium Selection, gelegen op de eerste twee etages van een zwarte toren van vier verdiepingen,  bevinden zich een werkplaats voor de carrosserie-afdeling en een showroom voor BMW Premium Selection.

Zowel de BMW toonzaal als de werkplaats zijn tussen een betonsokkel en een betonnen dakplaat geklemd. Beide betonnen constructies doen dienst als functionele parkeerzone voor de tentoongestelde wagens. De grote glasgevels van de nieuwbouw geven daarnaast een gevoel van openheid. 

Deel dit artikel:
Onze partners