Modular L.I. miniaturiseert met Pupil

“De perfecte spot verdwijnt volledig in het plafond”, merkt Bart Maeyens op, general manager van Modular Lighting Instruments. “Maar waarom zou je settelen voor perfectie, als je het compleet tegenovergestelde kan doen?” En zo kwam Pupil tot stand.

Compleet het omgekeerde doen dan wat er wordt verwacht: dat is het idee achter Pupil van Modular. “Normaal gezien proberen we alles wat uitsteekt te verbergen tijdens het ontwerpen van spots. Met de Pupil daarentegen halen we er de spotlight net uit” vertelt Bart Maeyens, general manager van Modular Lighting Instruments. Net zoals de ogen van een krab- waar de ontwerper Basten Leijh zijn inspiratie haalde- komt de Pupil uit de muur piepen.

Asymmetrisch wordt symmetrisch

Verwacht daarnaast niet zomaar een downlighter. De lichtbron werd in een hoek op de armatuur geplaatst. Hier komt de grootste verrassing van de Pupil aan het licht. Wanneer de Pupil naar beneden hangt, schijnt het licht zijwaarts. Dat zorgt voor een wall-washing effect, met een maximale oriëntatie hoek van 60°. Wanneer je de armatuur dan weer in een asymmetrische positie plaatst, schijnt het licht recht naar beneden. Op die manier heb je altijd een andere invalshoek.

Miniaturisering

De Pupil bekrachtigt een van de grootste trends in de architecturale verlichting van tegenwoordig: miniaturisering. Kleinere armaturen hebben het voordeel van minder storend te zijn en integreren zo beter in de omgeving. De armaturen zijn zowel in wit als zwart beschikbaar.

Deel dit artikel:
Onze partners