Monica Bellucci draait nieuwste film in woning Glenn Sestig

De woning Townhouse van de Gentse architect Glenn Sestig vormt het decor in de nieuwste film van de beroemde Italiaanse actrice Monica Bellucci en Oscar-winnaar Ben Kingsley. De Gentse hoekwoning is in de misdaadthriller Spider in the web de privéwoning van Bellucci.  

"De producers van Spider in the web waren naarstig op zoek naar de juiste locatie om dienst te doen als privéwoning voor het personage van Monica Bellucci, tot ze op onze Townhouse in Gent stootten”, aldus Glenn Sestig. “Regisseur Eran Riklis gebruikt de architectuur van de woning als achtergrond voor enkele intrigerende scènes tussen Bellucci en Oscar-winnaar Ben Kingsley." Oorspronkelijk waren er drie draaidagen gepland maar het werden er uiteindelijk zeven. Er is gefilmd aan de voordeur, in de dressing, de badkamer, de leefruimte en in de patiotuin.Glenn Sestig kreeg ook de kans om de hele filmploeg te ontmoeten. De producers kwamen bij de woning terecht terecht via Brauhaus, een Belgisch location-huntingbedrijf. De film ging zopas in première op het Filmfestival van Oostende. 

De hoekwoning dateert van de 19de eeuw en kijkt uit over het Gentse Citadelpark. Glenn Sestig liet de gevel van het gebouw quasi ongemoeid op de verkleining van enkele ramen na. Binnenin is de woning volledig getransformeerd van gescheiden appartementen tot een gezellig en warm winterhuis.

 

Bron: Glenn Sestig Architects
Deel dit artikel:
Onze partners