Montagna Lunga ontwerpt interieur Optiek Truyers Houthalen

Interieurdesignbureau Montagna Lunga richtte de optiek Truyers in, met onder meer een ruimte voor hoorapparaten en oogmetingen. Het ging om een langwerpig diep pand van 300m² met een binnentuin, midden in het centrum van Houthalen. Montagna Lunga verzorgde zowel de grafische vormgeving als de interieurarchitectuur. Het resultaat is een toepassing van verschillende stijlen die samen een eigentijdse look vormen.

Naadloos aansluiten bij huisstijl

Het bouwprogramma bestond erin de grote ruimte zodanig in te delen dat het een functionele eigentijdse winkel met een warme uitstraling werd. De technieken moesten zo worden verwerkt dat ze niet zouden opvallen en de zeven verschillende zones moesten naadloos in elkaar overlopen. Verder was er de inrichting van de etalage, de tentoonstellingsruimte van de producten, een adviesruimte, wachtruimte, technische ruimte, de afdeling voor de hoorapparaten, de bureaus, de stockruimte en de personeelsruimte.

Het concept was om een hedendaagse ruimte met een warme, exotische uitstraling te creëren die minstens 10 à 15 jaar meekan en die door kleine aanpassingen eventueel kan worden vernieuwd. De huisstijl en het grafisch ontwerp moesten naadloos aansluiten bij het interieur en mensen van alle leeftijden aanspreken.

 

Moderne uitstraling

De uitdaging bestond erin de verwerking van het programma te laten aansluiten bij het grafisch werk, het interieur en de technieken. De troeven van het project zijn de gezellige en moderne uitstraling, het overzichtelijke productaanbod, de samensmelting van interieur en grafisch werk en de combinaties van kleuren en materialen.

Er werd gebruik gemaakt van standaardmaterialen als keramische tegels, parket, laminaat en fineer. Sommige materialen zijn wel op een andere manier toegepast, zoals de houten panelen tegen het plafond. De spiegels zijn in patronen tegen de muren gelijmd. Op vlak van technieken werd er gebruikt gemaakt van een warmtepomp en ledverlichting.

Deel dit artikel:
Onze partners