Moose in the City 2.0: opnieuw duurzame winkelbeleving door PUUR interieurarchitecten

Op vraag van de zaakvoerders van de winkel bekeek PUUR interieurarchitecten zijn ontwerp voor de winkel Moose in the City in Antwerpen met nieuwe ogen en ontwierp het bureau een nieuwe winkelinrichting. Door elementen te behouden en hergebruiken, is Moose in the City 2.0 ontstaan, waarin duurzame materialen en de slogan ‘for a conscious lifestyle’ een hoofdrol spelen. Zo kunnen de opdrachtgevers hun producten weer op een frisse manier aanbieden aan klanten.

“Voor Moose in the City was de vorige inrichting op de container gooien onverantwoord”, gaat Geysen voort. “En wij deelden die mening, want is het nog wel realistisch om altijd van een wit blad te starten?” Daarom besloot het ontwerpbureau om de winkelrekken volledig te recupereren in het nieuwe ontwerp en ze in een gewaaierde opstelling te plaatsen. Dat zorgt voor een vloeiend geheel waardoor ook de zwakke plekken die het minst bezocht werden door klanten nu verdwenen zijn. Die dienen nu als stockageruimte die toegankelijk is doorheen het rekkensysteem. Achteraan is er, weer uit de bestaande rekken, een volwaardige paskamer ontworpen.

Hoewel PUUR interieurarchitecten veel elementen heeft hergebruikt, zijn er ook nieuwe elementen geïntroduceerd zoals houten winkelrekken en een winkelbalie in rammed earth of stampleem. Die laatste kan als het ware opnieuw in het weiland gegooid worden als de functie van het pand in de toekomst zou veranderen. 

Lees het volledige artikel op circubuild.be

Deel dit artikel:
Onze partners