MyKnauf maakt bouwprofessionals het leven makkelijker

Knauf lanceert MyKnauf: het nieuwe webplatform voor architecten, aannemers en groothandelaars in bouwmaterialen. Met de nieuwe tool wil Knauf de meest complete digitale service aan zijn professionele doelgroep bieden.

Voor gebruikers die al bekend zijn met de Planner Suite of System Finder van Knauf zal de omgeving vertrouwd zijn, want MyKnauf brengt alle bestaande digitale tools samen. Het platform is momenteel beschikbaar voor diverse Knauf wand-, plafond- en vloersystemen in verschillende landen, met het doel om systematisch uit te breiden tot het volledige gamma.

Gedaan met zoeken

​An Lievens, Sr. BIM & Digital Application Manager: “We hebben gemerkt dat het voor klanten niet altijd eenvoudig is om in het enorme aanbod van Knauf het juiste te vinden voor een bepaald project. Dat is nu verleden tijd. Op maat van jouw activiteit en profiel, dus of je nu architect, groothandelaar, bouwbedrijf of voorschrijver bent: op MyKnauf kom je via enkele stappen meteen bij de juiste oplossingen terecht, mét aanbevelingen voor elk afwerkingsniveau of vereiste. Verder kan je er projecten opvolgen, orders beheren, of natuurlijk de BIM-plugin rechtstreeks in je ontwerpsoftware gebruiken. Een plugin die dankzij de persoonlijke account gesynchroniseerd wordt met de webapplicatie. Met MyKnauf bieden we nu krachtige, nieuwe functionaliteiten om het complete bouwtraject te ondersteunen.”

Dat persoonlijk account laat ook toe om regelmatig toegepaste Knauf-systemen op te slaan in een Favorieten map, terwijl de Project-functie zorgt voor efficiëntie bij het samenstellen van de nodige documentatie van meerdere systemen binnen een bepaald project.

Intuïtief en gebruiksvriendelijk

​Centraal op MyKnauf staat de zoekfunctie, waarmee je stapsgewijs de producten en systemen vindt voor jouw specifieke behoefte, zoals brandveiligheid of geluidsisolatie. De zoekfunctie houdt ook rekening met regionale beschikbaarheid, zodat je alleen krijgt wat relevant is voor de locatie van jouw project - handig bij internationale projecten. Met enkele kliks kan je de eigenschappen van verschillende systemen op een eenvoudige manier vergelijken om te helpen bij de keuze.

An Lievens: “Bij de ontwikkeling hebben we sterk gefocust op de gebruikersgemak. Van materiaallijsten tot lastenboeken, conformiteitsattesten, aanbestedingen, je krijgt automatisch input die relevant én up-to-date is. Dit biedt een grote meerwaarde: in welk land je ook bent, de gebruikerservaring is altijd dezelfde, maar aangepast aan de lokale marktsituatie."

Meer vrijheid, creativiteit en productiviteit

​Voor architecten en planners helpt MyKnauf niet alleen de efficiëntie en kwaliteit van het ontwerpproces te verbeteren, maar ook de productiviteit te verhogen. MyKnauf laat naast een browsergebaseerde webapplicatie ook een BIM-integratie toe met behulp van de BIM-plug-in voor Revit en Archicad. Met de datavalidatiefunctie kun je de correctheid van de gegevens van alle Knauf-systemen controleren en deze met slechts één klik bijwerken naar de nieuwste versie.

An Lievens: “Onze BIM-plug-in laat je ook weten of je in je BIM-model Knauf-systemen gebruikt die niet meer beschikbaar zijn, en zal je mogelijke alternatieven voorstellen. Er is zelfs een geïntegreerde functie waarmee je eenvoudig aanbestedingen kunt maken, zonder dat je zelf hoeveelheidsberekeningen hoeft uit te voeren in Revit of ArchiCAD. We nodigen professionals graag uit om zich te registreren, en de meerwaarde van het platform te verkennen.”

Bron: Knauf
Deel dit artikel:
Onze partners