Naadloze tegelalternatieven en een hippe sauna

Wie badkamer zegt, denkt automatisch aan tegels. Toch kan het ook anders. Twee standhouders introduceren een waterdicht alternatief voor de betegelde wand en vloer. Ook interessant is de sauna die eindelijk komaf maakt met de stereotiepe vormgeving.

Wie badkamer zegt, denkt automatisch aan tegels. Toch kan het ook anders. Twee standhouders introduceren een waterdicht alternatief voor de betegelde wand en vloer. Ook interessant is de sauna die eindelijk komaf maakt met de stereotiepe vormgeving.

Aquawall: een glad oppervlak zonder voegen

De klassieke wandbetegeling voor douches lijdt vaak na verloop van tijd onder het vocht dat het te verduren krijgt.  De tegels komen los of er ontstaat schimmel op de wand. Badkamer Aquaconcept heeft daar met zijn Aquawall een oplossing voor gevonden. De achterwandbekleding bestaat uit één groot vlak met veiligheidsglas van 8 mm, dat op maat gesneden wordt. De bekleding bestaat dus uit een glad oppervlak zonder hoeken of kantjes, zonder naden of voegen en zonder profielen. Je kan de Aquawall zowel tegen een afgewerkte muur als tegen een bestaande tegelmuur verlijmen.  Het volledige artikel lees je hier.

Aquaconcept stelt ook de Flatconcept Mirror voor, een doucheconcept waarvan de buitenste profielloze glaspartijen een spiegeleffect en een optische vergroting van de badkamer genereren.

    


Mortex Color – naadloze muurbekleding

 

Ook de firma Beal beoogt met Mortex Color een naadloos en waterdicht oppervlak dat toegepast kan worden in douches en badkamers.  De gekleurde bekleding is erg dun (3 mm), volledig waterdicht en heeft een hoge weerstand. Dankzij de hoge weerstand en volledige waterdichtheid is Mortex Color bruikbaar voor verschillende toepassingen: van douche en hamam tot muren, plafonds en vloeren. Het product kan ook worden aangebracht in het werkvlak, als vloertegel met de look van natuursteen of als alternatief voor Tadelakt (Marokkaanse waterdichte sierpleister op basis van kalk).
Lees hier het volledige artikel.



Inipi : sauna met oog voor design

 

De sauna was een van de laatste plaatsen in huis waar design nog niet zijn intrede had gedaan. Daar is verandering in gekomen met de  Inipi, de eerste sauna van Duravit. “Inipi” betekent in de taal van de Lakota-indianen ‘u zweet’ of ook wel ‘zweethut’. Designgroep EOOS heeft uit deze oorspronkelijke zweethut inspiratie opgedaan voor een moderne designsauna voor Duravit.

De saunagang in de “Inipi”, begint met een steen, in de vorm van een afstandsbediening met display. Alle functies worden van daaruit bediend en kunnen per ‘steen’ individueel worden ingesteld. Daarnaast zorgen vooringestelde scenario’s voor afwisseling.
Je krijgt niks te zien van de techniek die achter deze complexe functies steekt. Alles zit compleet achter een uittrekbaar houten luik verborgen. Zo zijn de besturing, oven met beluchting en de verdamper altijd toegankelijk, maar nooit te zien.


De basis van de cabine is een kader uit hout, dat van voor en achter van glas is. De achterste glaswand, verandert in een lichtwand door een van onderaf stralende LED-verlichting. Inipi biedt voldoende plaats aan twee personen met een afmeting van 235x117 cm bij een hoogte van 222 cm, als ze solo staat. Het alternatief is “Inipi Ama”: een volwaardige douche, die aan het front of in de verlenging van beide zijden kan worden aangebracht.
Bron: Batibouwdossier van Livios

 

Deel dit artikel:
Onze partners