NAV-infossessie Kick off Days for Architects helpt stagairs uit de startblokken

NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, organiseert in september 2015 de Kick off Days for Architects. Dit zijn gratis infosessies voor pas afgestudeerde architecten die nog met onbeantwoorde vragen zitten voor ze aan hun stage beginnen.

Vragen en antwoorden

Toekomstige stagairs-architecten zitten vaak nog met een aantal onbeantwoorde vragen. Met de Kick off Days for Architects wil de Vlaamse architectenorganisatie NAV deze pas afgestudeerden op weg helpen en warm maken voor de bouwrealiteit. Een panel bestaande uit ruim tien experts en ervaren architecten zet tijdens de infosessies de rechten, plichten en mogelijkheden van deze doelgroep op een rij. Tijdens de sessies komen een aantal praktische vragen aanbod zoals: Wat houdt het statuut van stagiair-architect zoal in? Mag je gedurende je stage eigen werken uitvoeren? Zijn stagiairs verplicht een BTW-nummer aan te vragen? Hoe zit het met buitenlandse stages? Hoeveel moet je verdienen? Hoe pak je je eerste project aan? 

De Kick off Days for Architects vinden plaats op drie locaties in Vlaanderen: op donderdag 10 september in Gent (Desco), op dinsdag 15 september in Hasselt (Lambrechts Store) en op donderdag 17 september in Mechelen (BULO). De infoavonden zijn volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

 

Programma

18u30: Ontvangst

19u00: Start audiovisueel panelgesprek, met volgende themablokken:

  • Hoe haal ik het onderste uit de kan tijdens mijn stage?
  • Hoe verdrink ik niet in mijn verplichte boekhouding en sociaal statuut?
  • Van stagiair tot geslaagd architect: een getuigenis door gevestigde architecten
  • De architect voor alles aansprakelijk?
  • Welke belangrijke wetgeving en actualiteiten domineren het beroep van architect?
  • Hoe bekom je je eerste projecten als zelfstandige of interessante job als werknemer?

21u15: Drink en mogelijkheid tot persoonlijke vraagstelling aan de sprekers.

Meer informatie is terug te vinden op de website.

Deel dit artikel:
Onze partners