Nestor & Røtsen introduceert personaliseerbare badsculpturen

De Belgische ambachtelijke designstudio Nestor & Røtsen komt met een collectie personaliseerbare en ergonomische badsculpturen op de markt. Klanten kunnen kiezen uit verschillende afmetingen en texturen en hebben eveneens de mogelijkheid om de kleur van hun bad te bepalen. Het elegante en minimalistische kraanwerk verhoogt de status van de badkuip als exclusief kunstobject.

“Toen ik voor Koen Wauters van Clouseau een aantal objecten aan het uitwerken was, kreeg ik de vraag om rond te snuisteren naar een speciaal bad. Het verbaasde mij toen dat er zo weinig unieke baden te vinden waren die je kunt personaliseren”, vertelt designer Devi Vervaeke over zijn nieuwste creatie. Geïnspireerd door de Franklin Tables uit de collectie van Nestor & Røtsen bedacht hij een badsculptuur waarbij elegante en speels vrouwelijke vormen op een natuurlijke manier overvloeien in meer strakke, mannelijke belijning. Het elegante en minimalistisch kraanwerk strookt met het unieke design van het badsculptuur en dialogeert bovendien met de sokkel waarop het rust.

Dankzij het golvende design van de badkuip ligt de associatie met golvend water voor de hand. De textuur doet dan weer denken aan elementen uit de natuur. “Ik vertrok van een in ons atelier ontwikkeld materiaal, samengesteld uit mineralen en stoffen die in de natuur voorkomen en me toelieten om de sculptuur op te bouwen tot een badkuip die zowel mooi als ergonomisch is”, zegt Vervaeke. “De ambachtelijke werkwijze impliceert een grote creatieve vrijheid.”

Natuurlijke kleurvariaties

Het originele ontwerp van de badsculptuur kan op een aantal manieren aangepast worden aan de wensen van de klant. Zo omvat de collectie zowel baden met klassieke afmetingen als badsculpturen waarin twee tot vier personen comfortabel kunnen plaatsnemen. Binnen het materiaal kan er eveneens gevarieerd worden op vlak van textuur. Kopers kunnen tot slot de kleur van hun badkuip bepalen en hebben daarbij de keuze uit een kleurenpalet waarin aardepigmenten en natuurlijke kleurvariaties overheersen.

Tussen kunst en meubel

Nestor & Røtsen werd opgericht door de broers Devi en Denneb Vervaeke. De Belgische designstudio ontwerpt en produceert objecten die het midden houden tussen kunst en meubel. Daarvoor gebruiken ze materialen die ze zelf op ambachtelijke wijze ontwikkelen. Verschillende materialen, zoals keramiek, mineralen en metaal, ondergaan een natuurlijk of machinaal bakproces. Door dit bakproces te combineren met glazuren, patines en oxidanten creëren de broers Vervaeke unieke materialen, texturen en regenboogachtige kleuren die de basis vormen voor geometrisch imperfecte patronen, organisch gesculpteerde objecten en functionele installaties.

De collectie van Nestor & Røtsen is verkrijgbaar in hun conceptstore in Sint-Martens-Latem, Dorpsstraat 50 te Deurle, langs de kunstroute. 

Deel dit artikel:
Onze partners