Ney & Partners winct Structural Steel Design Award 2023 voor Copr Bay Bridge in Swansea

Samen met ACME London architects won het Brusselse ingenieurs- en ontwerpbureau Ney & Partners de prestigieuze Britse Structural Steel Design Award 2023 voor haar ontwerp voor de Copr Bay Bridge in de Welshe stad Swansea.

Geïnspireerd door het ontwerp van de Parkbrug in Antwerpen, nodigde het Londense ACME het bureau Ney & Partners uit om deel uit te maken van het ontwerpteam als partner-architect en constructeur voor de dimensionering van de bovenbouw van de Copr Bay Bridge. De brug met 49 lange overspanningen is een opvallende structuur van 12m breed en 6m hoog. Ze overspant zes rijstroken en zorgt voor een veilige en continue verbinding tussen het stadscentrum van Swansa en de beroemde kustlijn. Kunstenaar Marc Anthony Rees ontwierp het patroon in het staal.

De jury van de Structural Steel Design Award 2023 noemt de Copr Bay Bridge in haar verslag “een imposante nieuwe toegangspoort tot Swansea, waarvan de opvallende vorm en kleur de geschiedenis van de baai als centrum van kolen- en koperproductie erkennen.” Bijzonder opmerkelijk vind de jury “het innovatieve ontwerp van de beklede huid en de kwaliteit van de fabricage die de brug tot voorbeeldproject maken."

Bron: Wallonie-Bruxelles Architectures
Deel dit artikel:
Onze partners