Nieuw, Belgisch en circulair: Topp and Legg

Topp and Legg is een nieuw Belgisch meubelmerk dat je met een online configurator de mogelijkheid geeft om je eigen designmeubel samen te stellen en later aan te passen aan veranderingen in je leven of je interieur. Dat is personaliseren en recycleren zonder in te boeten op kwaliteit en esthetiek. Topp and Legg geeft de aftrap met een collectie eettafels die werd ontworpen in duurzame materialen en in samenwerking met Belgisch designer Cas Moor.

Voor Topp and Legg is duurzaamheid de toekomst. Het nieuwe, Belgische modulaire meubelmerk laat het klassieke circuit van kopen, gebruiken en wegwerpen daarom links liggen en geeft mensen liever de kans om te groeien en te wisselen. Dat werkt zo: met behulp van een configurator stel je online je eigen designmeubel samen. Een nieuwe samenstelling van je gezin, verhuis je naar een kleinere woning of wil je een onderstel in een kleur die meegaat met je gerenoveerde eetkamer? Dan ruil je de nodige onderdelen in en pas je aan tot een hernieuwd exemplaar. Met een designmeubel van Topp and Legg maak je zelf de cirkel rond, investeer je in kwaliteit en geniet je levenslang van hedendaags design dat matcht met jouw stijl en het moment in jouw leven. Bovendien bouw je zo mee aan een milieuvriendelijke en inclusieve samenleving.

Ontworpen door Cas Moor

Duurzaam design betekent ook kansen scheppen en kiezen voor kwalitatieve materialen en een lokale productie. Daarom werkt Topp and Legg graag samen met jong, lokaal en creatief toptalent. Zo is de eerste collectie een reeks design eettafels die werd ontworpen in samenwerking met Cas Moor. De Belgische designer verdiende de voorbije vijf jaar internationaal zijn sporen met een portfolio dat gaat van lichtdesign tot meubelontwerp. Zijn signatuur? Eerlijke materialen en doordachte ambacht die niet alleen het design dienen, maar ook een goed verhaal vertellen.

Uitgedaagd door het modulaire, duurzame karakter van Topp and Legg puurde Moor de eettafel uit tot een tijdloos silhouet met verschillende keuzemogelijkheden. Wil je een vierkant of een rond tafelblad, een bovenblad in massief eik of zie je het liever afgewerkt een kleurrijke multiplex? Gaat jouw voorkeur naar een zwart of wit onderstel in duurzaam gepoederlakt staal en welke grootte van tafel wil je graag? Met Topp and Legg pas je het ontwerp van Cas Moor aan naargelang je eigen wensen en bepaal je zelf of het meubel een klassieke, hippe of statementuitstraling krijgt.

Over Topp and Legg

Familie Decruy bestaat al drie generaties uit rasechte meubelmannen, want met Topp and Legg zet nu ook de jongste telg Henri Decruy zijn eerste stappen in de meubel- en designsector. Met veel liefde voor knap, betaalbaar design en een neus voor de hedendaagse woon- en leefnoden wil de jonge West-Vlaming de brug slaan tussen ambacht, gepersonaliseerd design en duurzaamheid.

Verkoopprijs: afhankelijk van de vorm, grootte en afmetingen tussen 1500 en 2500 euro. De online configurator is vanaf 16 november beschikbaar.

Deel dit artikel:
Onze partners