Nieuwe trendkleuren van Arte zijn monochroom en gedurfd

Wie dacht dat alle effen muurbekleding saai en helemaal niet meer van dit moment is, heeft het goed mis. Met het gebruik van de gedurfde tinten kobaltblauw, saliegroen, auberginepaars en oriongrijs in haar unieke designs bewijst de producent en ontwerper van gesofisticeerde muurbekleding Arte dat monochrome kleuren ook anno 2020 helemaal trendy zijn.

Kobaltblauw: knallend statement

Kobaltblauw is dé aangewezen muurkleur om een ruimte van een rijke en tegelijk geborgen sfeer te voorzien. Hoewel de diepe blauwtint van oorsprong een koele ondertoon heeft, kan deze ook warm aanvoelen in combinatie met een natuurlijk en duurzaam materiaal zoals leder. De lederen muurbekleding uit de Les Cuirs collectie is voor die toepassing dan ook perfect. De grove stiknaden, onder meer te zien in het pijlvormige Dessin Montagne en het rechthoekige Dessin Aspect, voegen eveneens een stoer accent toe.

Saliegroen: fluïde pastelkleur

In haar Selva collectie verenigt Arte natuurlijke materialen en ruwe reliëfstructuren met de trendkleur saliegroen voor een rustig geheel. Dessin Capas met haar dakpansgewijze compositie en zacht uitgesproken reliëf getuigt hiervan. Ook een ruimte in het subtiele streepmotief van Dessin Corteza, geïnspireerd op de schors van bananenbomen, straalt rust uit. De visgraatvorm zorgt hier bovendien voor een spel van licht en schaduwen waardoor het motief naargelang de lichtinval verandert.

Aubergine: het nieuwe frisse paars

Een non-woven en basic muurbekleding met een artistieke toets is ook in het auberginepaars voor elk interieur een meerwaarde. Dessin Sweep en Dessin Flourish uit de Essentials|Modulaire collectie zorgen met hun eenvoudige en kunstzinnige geometrische vlakken en fijne textielstructuur in elke kamer voor een warme sfeer. 

Oriongrijs: tijdloze nuance

Muurbekleding in oriongrijs staat garant voor een continue verrassingseffect. Door lichtinval en reliëf in de ondergrond krijgt de neutrale basiskleur immers steeds een lichtelijk andere tint. In haar Lush collectie combineert Arte deze verrassende kleur met rijkelijke stoffen en fijne weeftechnieken met een luxueus accent. Het fijne en zachte ribfluweel van Dessin Tinneroy bijvoorbeeld heeft een warme en exclusieve uitstraling en zorgt voor een strak en afgelijnd geheel. De subtiele glans in het velours van Dessin Corduroy geeft elke ruimte een elegante en rijke touch.

Deel dit artikel:
Onze partners