Nieuwe ziekenhuis van Montpellier schittert als een robijn

Na 70 jaar in het historische centrum van Montpellier, verhuisde het ziekenhuis Saint Roche in februari 2016 naar een gloednieuw gebouw, ontworpen door Agence Blézat. De gevel werd bekleed met robijnrode cassettes van Joris Ide.

De bouw nam zo'n twee jaar in beslag. Het omvangrijke project is nu operationeel, en wordt gezien als het architecturale uithangbord van de metropool Montpellier. Het gebouw is nu één van de symbolen in de skyline van de mediterrane metropool Montpellier.

Niet alleen de specifieke rode kleur springt in het oog, ook het gebruik van cassettes heeft een belangrijk esthetisch effect. De robijnrode cassette Boréas van Joris Ide heeft een groot toepassingsgebied en kan aangepast worden aan de gevel van elk gebouw. Dankzij het hoge gebruiksgemak gaat Boréas gepaard met weinig beperkingen bij de installatie.

Deze prestigieuze realisatie maakt perfect gebruik van het stalen productgamma. De weerspiegeling van de robijnrode kleur wordt door een spel van schaduw en licht ten volle benut.

Bron: Joris Ide
Deel dit artikel:
Onze partners