Novalux: nieuw Italiaans lichtdesign in België

SLV Lighting Group introduceert een nieuwe lichtbeleving op de Belgische markt. Novalux, een begrip in Italiaans lichtdesign, is bekend om de creativiteit en het installatiegemak waarmee architecten en interieurontwerpers aan de slag kunnen. Dat opent nieuwe mogelijkheden voor toepassing in residentiële, commerciële of kantooromgevingen.

 

Novalux wordt voorlopig in drie productfamilies in België geïntroduceerd: Cartoon, Halos en Lucky. Van in gipsplaat geïntegreerde ledlijnen tot ledprofielsystemen en designapplicaties. Voor elke toepassing mikt Novalux op een inspirerende combinatie van design en architectuur.

Cartoon

De productgroep Cartoon zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij de (interieur)architect. Van een superstrak tot slank en speels lijnenspel: Cartoon staat voor de ultieme ontwerpvrijheid. Het systeem bestaat uit een gipsplaat met een aluminium profiel voor integratie van de ledstrips, die makkelijk op maat te knippen zijn voor elke ruimte. Zo kan de ontwerper oneindige lineaire composities creëren, spelen met hoeken en randen op gipsplaten, wanden en plafonds.

Ook op baksteen en betonvlakken. Binnen Cartoon zijn er verschillende uitvoeringen, van een minimalistische superslanke accentverlichting tot een hoog presterende dubbele ledstrip voor grotere ruimtes. Daarnaast bestaat er een verzonken profiel dat volledig verdwijnt in de gipsplaat en het effect creëert van een vrijstaande, vloeiende lichtlijn.

Kenmerken

- Lengte kan ter plaatse op maat gesneden worden
- Standaarddikte gipsplaat 12,5 mm
- Aluminium profiel naadloos voorgemonteerd in de gipsplaat
- Geprefabriceerde hoek- en randprofielen
- Standaard geleverd met twee plexi-covers (1 voor montage en plakwerken, 1 voor afwerking)
- Hydroversie voor vochtige omgevingen (constante relatieve vochtigheid ≤ 70%)

Halos

Een ruimte naar hogere sfeerbeleving brengen? Dat kan met de decoratieve lichtringen Halos. In plaats van lineaire lichtbronnen creëren deze circulaire concepten een subtiel samenspel van licht en harmonie. Halos is beschikbaar in twee versies, met direct en indirect licht, warm witte 3000 K- en neutraal witte 4000 K-bronnen.

Met zijn behuizing van geëxtrudeerd aluminium, kap van gepoedercoat staal en opalen PMMA-diffusor is Halos ideaal om een delicate en verfijnde toets te geven aan residentiële en commerciële omgevingen. Halos is een ledarmatuur voor plafond-, wand- of pendelinstallatie, verkrijgbaar in buitendiameters van de ringen 962 mm of 1400 mm.

Kenmerken

- Reflector met led-PCB
- Behuizing van geëxtrudeerd aluminium, poederlakafwerking en opalen PMMA-diffusor

Lucky

Dankzij de vele varianten en accessoires is Lucky erg geschikt om op valse plafonds of betonwelfsels het lijnenspel af te stemmen op de architectuur eromheen en de uiteenlopende verlichtingsvereisten. Zo is er bijvoorbeeld Lucky Evo B, een geometrisch eenvoudig en lineair armatuur met directe en indirecte emissie, in combinatie met direct diffuus licht of regelbare ledspots.

Lucky Evo C is uitgerust met een inbouwframe en kan met maximale veelzijdigheid gemoduleerd worden. Lucky Maxi is dan weer het systeem voor continue lichtlijnen in ruimtes waar behoefte is aan meer licht. En tot slot brengt Lucky Mini zowel in wit als zwart een evenwichtige mix van elegantie en eenvoud.

Kenmerken

- Opalen of geprismatiseerde diffusor tot 6 m lengte
- Snelconnectoren voor installatie van doorlopende lijnen
- Reflector met led-PCB bevestigd op magneten voor een snelle Installatie

Deel dit artikel:
Onze partners