OBO Betterman levert kabeldraagsystemen voor grensoverschrijdende elektriciteitsverbinding tussen België en Duitsland

In 2020 werd de eerste grensoverschrijdende elektriciteitsverbinding tussen België en Duitsland in bedrijf genomen. De kilometers kabelgoten en kabelladders werd door OBO aangeleverd en geïnstalleerd.

DE verbinding

In november 2020 werd de eerste directe elektriciteitsverbinding tussen Duitsland en België in bedrijf genomen. De grensoverschrijdende elektriciteitsverbinding draagt bij aan de groei van de Europese stroomhandel en stelt dringend noodzakelijke netwerkcapaciteiten vlot beschikbaar. Elektriciteitsklanten in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland profiteren hiervan in gelijke mate.

Om dit te laten werken werd via twee omvormers een ondergrondse gelijkstroomkabel aangesloten op de wisselstroomnetten in Duitsland en België. De verbinding is circa 90 kilometer lang en draagt de naam Aachen Liège Electricity Grid Overlay oftewel afgekort: ALEGrO. ALEGrO is een gemeenschappelijk project van de netwerkbeheerders Amprion en Elia.

kabelsystemen van OBO

OBO Betterman leverde kabeldraagsystemen aan om deze interconnectie mogelijk te maken tussen de landen. Niet alleen draagsystemen maar tal van KTS-producten droegen bij aan deze verwerkelijking. 

In totaal zijn meer dan 10 kilometer kabelgoten en kabelladders geïnstalleerd. Bovendien werden talrijke toebehoren uit het OBO-assortiment toegepast om het grote aantal kabels en kabeldraagsystemen door de hele installatie te geleiden. Zo werd er onder meer gebruik gemaakt van in hoogte verstelbare IS 8 profielen. 

Deel dit artikel:
Onze partners