Omarm het comfort van de nieuwe gestoffeerde collecties van Pedrali

Gestoffeerde meubelen zijn essentieel voor het creëren van comfortabele en gastvrije omgevingen. Fauteuils en banken met organische en zachte vormen zijn ontworpen om maximaal comfort te garanderen en het lichaam in een zachte omhelzing te wikkelen, zodat je er op elk moment van de dag van kunt genieten. Deze modulaire en aanpasbare meubels zijn elegant vormgegeven met zachte bekleding en voldoen aan de esthetische en functionele behoeften van restaurants, werkplekken en openbare ruimtes, terwijl ze ook naadloos passen in huiselijke woonkamers.

Gestoffeerde collecties richten zich op het welzijn van mensen en verrijken de sfeer met elegante kleurencombinaties van warme, omhullende stoffen in combinatie met metalen of houten frames, die maximale kwaliteit en comfort bieden. Deze kenmerken komen tot uiting in Pedrali's nieuwe gestoffeerde collecties, die voor het eerst werden gepresenteerd op de Salone del Mobile.Milano 2024.

Stiel

Elegantie en verfijning, comfort en een zorgvuldige aandacht voor details waren de inspiratie voor Stiel, een zitmeubelcollectie die is ontstaan uit de samenwerking met de Duitse ontwerper Sebastian Herkner. De collectie wordt gekenmerkt door zachte, ronde vormen van polyurethaanschuim op een gebogen frame van ronde stalen buizen. "Laten we het eens over de details hebben. Ik ben daar echt op gefocust en ook op hoe we werken met texturen en kleuren om verschillende persoonlijkheden mogelijk te maken," legt Herkner uit.

In navolging van de eerste “Blume” familie die hij voor Pedrali ontwierp, benadrukt “Stiel” – wat in het Duits “staal” betekent – de eenvoud van het stalen frame. Herkner vertelt: “Het is eenvoudiger, het is lineairder en heeft dezelfde proporties als Blume, dus je kunt beide collecties mixen en matchen.” De collectie omvat een bijzetstoel, een fauteuil, een loungeversie, en een barkruk in twee verschillende hoogtes. De armleuningen van de fauteuils worden gekenmerkt door een omarmende curve die continuïteit geeft aan het profiel, terwijl de zitting van de lounge fauteuil is voorzien van elastische banden.

Ester Lounge

Hoogwaardig comfort komt tot uiting in de zitcollecties van Patrick Jouin: Ester Lounge en Héra Soft. De iconische Ester collectie bevat nu een nieuwe loungeversie: een kostbare monoliet gevormd door zachte lijnen en harmonieuze proporties. Ester Lounge behoudt de elegantie van de fauteuil die in 2013 werd gepresenteerd en verbetert deze met zachtere en royalere vormen. "Het is 10 jaar geleden dat ik Ester ontwierp. We hebben besloten om er een loungeversie van te maken – lager, groter en met meer comfort," vertelt de ontwerper.

Ester Lounge is gemaakt van geïnjecteerd polyurethaanschuim met elastische banden. De proporties zijn zo gekozen dat ze sierlijk plaats bieden aan een brede, knusse zitting met een comfortabel kussen en een rugleuning met een gebogen, omhullend ontwerp, terwijl de kenmerkende identiteit van de collectie behouden blijft. Bij het ontwerpen van de Ester Lounge benadrukte Jouin de ovale vorm van de rugleuning, een kenmerk van de collectie. De rondingen van de rugleuning vloeien verder in de golvende, omhullende vormen van de armleuningen en eindigen op de vloer met verfijnde poten van gegoten aluminium, die de aandacht voor detail, kenmerkend voor de hele collectie, benadrukken.

Héra Soft

Héra Soft volgt de elegante en vloeiende lijnen van de collectie en introduceert een nieuw niveau van comfort en gezelligheid. De ontwerper legt uit: "De inspiratie achter Héra Soft was om het comfort te verhogen, terwijl de karakteristieke visuele lichtheid van de originele Héra behouden blijft."

Het frame is van essenhout of Amerikaans notenhout, en de elegante, ergonomische rugleuning is gemaakt van geïnjecteerd polyurethaanschuim. De brede zitting is eveneens van polyurethaanschuim en wordt ondersteund door elastische banden voor maximaal comfort. De ovaalvormige massief houten poten passen perfect bij de gebogen en omhullende rugleuning. De aandacht voor detail maakt Héra Soft geschikt voor prestigieuze horecaprojecten zoals restaurants en hotels, en de collectie past harmonieus in elegante woonkamers. Héra Soft is FSC® C114358 gecertificeerd en afgewerkt met coatings op waterbasis en plantaardige grondstoffen.

Lamorisse

De Lamorisse collectie is uitgebreid met nieuwe zitmeubelen: een lounge fauteuil en een tweezitsbank, die vooral opvallen door het contrast tussen het sobere massief essenhouten frame en het zachte, royale kussen. Het frame wordt gekenmerkt door afgeronde armleuningen van stoomgebogen essenhout die zijn verbonden met de ovaalvormige poten. Het royale kussen bedekt een deel van de armleuning, waardoor de essenhouten structuur aan beide uiteinden zichtbaar blijft en de handen kunnen genieten van het gevoel van het gepolijste houten oppervlak, aldus de ontwerpers.

De ovaalvormige poten sluiten aan bij de afgeronde armleuningen en zijn iets dikker bij de gewrichten voor extra stevigheid. Een dun metalen frame ondersteunt de zitting, terwijl elastische banden en niet-vervormbaar polyurethaanschuim zorgen voor hoog comfort. De kussens van zowel de zitting als de rugleuning hebben afneembare hoezen en zijn met elkaar verbonden door een rits. Lamorisse Wood is gemaakt van FSC® C114358 gecertificeerd hout en coatings op waterbasis die voornamelijk bestaan uit plantaardige harsen. Bovendien kunnen alle elementen van de Lamorisse Lounge en Sofa eenvoudig worden gedemonteerd voor recycling of om onderdelen te vervangen.

Bron: Pedrali
Deel dit artikel:
Onze partners