Ontdek de zes Belgische nominaties voor de Brick Award 24

De 50 genomineerde projecten voor de internationale prijs voor baksteenarchitectuur, de Brick Award 24, zijn bekendgemaakt. In totaal werden 743 projecten uit 54 landen ingediend. Een ervaren voorselectiejury maakte vervolgens in de zomer een shortlist van de projecten die naar hun mening de meest opmerkelijke resultaten hadden behaald met baksteen als bouwmateriaal. Dit jaar kwamen 31 van de projecten op de shortlist uit Europa, 9 uit Midden- en Zuid-Amerika en de rest uit Noord-Amerika, Australië, India en andere Aziatische landen zoals Korea, China, Thailand, Vietnam en de Filippijnen. Met zes projecten op de lijst met genomineerden is ons land alweer bijzonder sterk vertegenwoordigd.

De Brick Award wordt uitgereikt in vijf categorieën: Feeling at home, Living together, Working Together, Sharing public spaces en Building outside the box. De categoriewinnaars en de algemene winnaar van de Brick Award 24 worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt in Wenen in het begin van de zomer in 2024. De winnaars worden gekozen door een deskundige jury van vijf gerenommeerde architecten die hun beslissing baseren op criteria zoals visuele aantrekkingskracht, de innovatieve kwaliteit van het ontwerpconcept en het bekwame gebruik van baksteen. Duurzaamheid en energie-efficiëntie spelen ook een belangrijke rol.

Een blik op de shortlist maakt duidelijk dat Belgische bouwteams meer dan ooit uitblinken in het realiseren van kwaliteitsvolle en innovatie architectuur. Maar liefst 6 van de 50 projecten op de shortlist zijn van Belgische makelij:

De vijf internationaal gerenommeerde architecten die deel uitmaken van de vakjury zijn: Christelle Avenier (Frankrijk, architect en stichtend partner van Avenier Cornejo Architectes) Christine Conix (België, architect en stichtend partner van Conix RDBM Architects), Ingrid van der Heijden (Nederland, architect en stichtend partner van CIVIC architects), Wojciech Malecki (Polen, architect en oprichter van Maleccy biuro projektowe) en Boonserm Premthada (Thailand, architect en oprichter van Bangkok Project Studio).

De projecten op de shortlist en de uiteindelijke winnaars worden in de zomer van 2024 gepresenteerd in het Brick 24 Book. Alle 50 genomineerde projecten zijn nu te zien op de Brick Award website: www.brickaward.com.

Bron: Wienerberger
Deel dit artikel:
Onze partners