Ontdek op 3 en 4 oktober de architectonische parels van Tilburg met Architectuurwijzer

Voor haar architectuurreis op 3 en 4 oktober 2024 koos Architectuurwijzer als bestemming Tilburg. Als erkenning voor de vele recente architecturale ontwikkelingen is in de Nederlandse stad dit jaar voor het eerst de Tilburg Architectuurprijs uitgereikt. Winnaar is de transformatie van Kloostercomplex Oude Dijk, door Shift Architecture and Urbanism, tot een hedendaags woon(zorg)complex.

Een ander mooi voorbeeld van stadsvernieuwing in Tilburg is de transformatie van een oude locomotiefhal tot hybride bibliotheek en cultureel centrum ‘LocHal’ (Civic Architects + Braaksma & Roos Architecten + Mecanoo). Op de universitaire campus is er dan weer een geslaagde dualiteit tussen oud en nieuw. Het modernistische Cobbenhagengebouw, ontworpen door architect Jos. Bedaux, vormt al vijftig jaar het hart van de campus en werd recent gerenoveerd door Bedaux de Brouwer Architecten. En het Marga Klompégebouw (Powerhouse Company) tot slot is een pionier als eerste universiteitsgebouw in Europa dat volledig in houtbouw is opgetrokken.

Kortom, meer dan redenen genoeg om in te schrijven voor deze veelbelovende reis, die bedoeld is voor architecten en andere beroepsgerelateerde professionals. Snel zijn is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over de Architectuurreis Tilburg vind je op de website van Architectuurwijzer. Inschrijven kan via deze link.

Bron: Architectuurwijzer
Deel dit artikel:
Onze partners