Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd

Ten tijde van overvloedig thuiswerk wordt de organisatie van ons huis zwaar op de proef gesteld: kantoor- en schoolspullen slingeren overal in huis rond en de overdadige boodschappen van de laatste weken stapelen zich op. Camber to the rescue! Met zijn minutieuze opruimstrategie en creatieve opbergideeën garandeert de opbergspecialist rust in je huis én hoofd.

De opruimstrategie van Camber is simpel. Begin per ruimte – om chaos te vermijden pak je immers best één ruimte per keer aan - met het verzamelen van alle spullen en leg ze per categorie in het midden van de kamer. Bekijk vervolgens welke spullen van deze stapel je wilt houden, weggooien en weggeven en maak voor elke categorie een aparte hoop. Wacht zeker niet te lang met het weggooien- en geven van de spullen. Uitstel betekent in dit geval vaak afstel. De spullen die je wilde houden, ga je uiteindelijk opnieuw moeten opbergen. Afhankelijk van de functie van de kamer ziet Camber verschillende creatieve manieren om die reorganisatie aan te pakken.

Inkomhal

Door een hangroede of kapstok in de inkomhal te plaatsen op hoogte van je kinderen, kunnen zij hun jassen bij het binnenkomen zelf aan de haak hangen. Dat bespaart je alvast de stress van rondslingerende jassen. Door daarnaast een zitmeubel met onderin een opbergruimte in de inkomhal te voorzien, kunnen schoenen makkelijk opgeruimd worden.

Bureau

Een bureau moet vooral ordelijk zijn. Zet daarom dezelfde spullen zoveel mogelijk bij elkaar. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je belangrijke documenten steeds per onderwerp in een kaft klasseert om het overzicht te bewaren. Printer en computer dichter bij elkaar plaatsen, laat je dan weer toe om efficiënter te werken. Dit kan door een uittrekbaar legplank onder je bureau te installeren of gewoon een bureau op maat te laten maken. Lades met vakverdelingen waken er ten slotte over dat je pennen en ander klein materiaal makkelijk op één plek kan terugvinden. 

Woonkamer

Voorzie in de woonkamer grote bakken waar je het speelgoed van je kinderen in kunt opbergen. Plaats ze ook op de juiste hoogte zodat ze er makkelijk bij kunnen en niet jou niet voortdurend om hulp moeten vragen. Kasten die kinderen makkelijk openkrijgen zijn daarbij erg handig.

Dressing

Zorg in je dressing voor voldoende hangruimte waar je zowel kort(ere) als lang(ere) outfits in kunt onderbrengen. Ladekasten in de inloopkast deel je dan weer best op in verschillende compartimenten om te voorkomen dat je kleren door elkaar gaan schuiven. Wie zijn kledingstukken meteen na het wassen opvouwt, wordt hierbij zelfs beloond met een nog overzichtelijkere kast!

 

Deel dit artikel:
Onze partners