OPROEP. Kwaliteitskamer Gent zoekt ervaren experten

Wil jij de architectuurkwaliteit van beeldbepalende projecten in de stad Gent naar een hoger niveau tillen? Dan is de kwaliteitskamer Gent op zoek naar jou.

De kwaliteitskamer Gent bestaat uit een externe commissie die toeziet op de kwaliteit van beeldbepalende bouwdossiers. Om de drie jaar wordt deze kamer voor de helft vernieuwd. Team Stadsbouwmeester gaat hiervoor op zoek naar drie nieuwe deskundigen met ervaring en autoriteit in één of meerdere van de expertisegebieden, architectuur, stedenbouw, landschap en publieke ruimte.

De leden van de expertengroep geven advies en begeleiding aan ontwerpers, opdrachtgevers en de stedelijke overheid in functie van het waarborgen van ruimtelijk en architecturale kwaliteit. Daarnaast zullen leden de voorgelegde ontwerpen bijsturen vanuit een brede geïntegreerde benadering. De kwaliteitskamer Gent komt tweewekelijks samen op donderdagvoormiddag.

expertise gezocht

Team Stadsbouwmeester zoekt drie nieuwe experten en eventuele vervangers, die op de reservelijst terechtkomen, voor een termijn van zes jaar. Meer specifiek zoeken ze cracks in:

  • Architectuurontwerp met focus op stedelijke en duurzame bouwprojecten
  • Architectuurontwerp met focus op typologische en functionele diversiteit
  • Architectuurontwerp met focus op landschap en publieke ruimte

 

kandidaatstelling

Beschik je over ruime ervaring en autoriteit in één van de bovenstaande expertisegebieden? En wil je deel uitmaken van de kwaliteitskamer voor de komende zes jaar? Dan kan je je kandidatuur indienen tot uiterlijk vrijdag 1 september 2023 om 12u.

De kandidatuur omvat:

  • Een motivatiebrief (max 2p.) met bijgevoegd curriculum vitae (max 2p.)
  • Een portfolio met verduidelijking van de ervaring en autoriteit in een van de drie eerder vermelde expertisegebieden. (max 10p.) 

De kandidaturen worden beoordeeld op ontwerpervaring vanuit een eigen praktijk, specifieke vakexpertise en ervaring in het begeleiden van ontwerpprocessen (dat kan zowel academisch, als in andere kwaliteitskamers of begeleidingstrajecten). Daarnaast wordt geijverd voor een evenwichtige man/vrouw verhouding.

Meer informatie over de kandidatuurstelling kan je terugvinden op de website van Stad Gent

Bron: Stad Gent
Deel dit artikel:
Onze partners