Opvallende Hay pop-up store in Japanse kelder

Tot het najaar van 2019 vind je in Tokyo een pop-up store van het Deense Hay. Het ontwerp van het tijdelijke filiaal, ontworpen door het Japanse bureau Schemata Architects, wordt gekenmerkt door steigerachtige scheidingswanden, houten display-eenheden en een nogal opvallend roze touch.

De tijdelijke winkel is gevestigd in een kelder in het bruisende winkelgebied Omotesando in Tokio \"De ruimte bestaat uit wat we 'interfaces' of verplaatsbare meubelsystemen noemen die de activiteiten van mensen in gang zetten”, klinkt het bij Schemata Architects. \"Deze 'interfaces' zijn iets tussen architectuur en meubels.\"

Geperforeerde metalen rails zijn net onder de blootgestelde leidingen in het plafond geïnstalleerd en verticale palen kunnen worden ingeschroefd om roosters te vormen. Achter die roosters zitten een aantal planken die kleinere stukken van het huishoudelijk assortiment van Hay presenteren, zoals potten of vazen.

Kleurrijke wandpanelen

In de rest van de ruimte - die wordt gekenmerkt door slechts een paar betonnen kolommen - zijn zitkamers ingericht, die de merkenselectie van banken, vloerkleden en salontafels tonen. Deze opstellingen worden ondersteund door kleurrijke wandpanelen die ook zijn bevestigd aan het metalen frame van het plafond. Om de ruimte aan te kleden werd gebruik gemaakt van planten.

Hout is gebruikt voor de bouw van de balie en grote opslageenheden, die geschikt zijn voor de verschillende stoelmodellen van het merk, stuk voor stuk verplaatsbaar met palletwagens. De studio hoopt dat dit niet alleen personeel in staat zal stellen om eenvoudig verschillende display-setups voor nieuwe productverzamelingen te maken, maar ook om de ruimte voor in-store-evenementen opnieuw in te richten.

Opvallende trap

Om de winkel binnen te gaan, moeten klanten afdalen in een vroeger onopvallende trap die warmroze is geschilderd. \"In plaats van het gebruik van borden om mensen in Omotesando te begeleiden - een district dat al overladen is met borden - hebben we besloten de aandacht van mensen te trekken door iets te doen wat we in deze stad niet mogen doen: een hele trap en de bestaande muren levendig spuiten\", aldus Schemata Architects. In een ​​klein betonnen café kunnen klanten koffie drinken of een snack eten op de bijpassende leigrijze stoelen met krukjes. Hay's Tokyo-filiaal blijft open tot het najaar van 2019.

Deel dit artikel:
Onze partners