Organische PV in membraanarchitectuur van gebouwen

Het koppelen van membraangevels van gebouwen met organische PV, wordt een ernstige technologische optie. Dat staat te lezen in het Energiejournaal van Zero Emission Solutions. Het voordeel van deze vorm van PV is dat deze flexibel en dun is, waardoor het kan gebruikt worden op oppervlakken waar andere vormen van PV moeilijker te installeren zijn zoals op golvende of verticale oppervlakken. 
 

Membraanarchitectuur, een dunne laag polymeren, wordt gebruikt bij gelijkaardige beperkingen door het lage gewicht en het bijbehorende laag gebruik van grondstoffen in de productie. Deze worden vooral gebruikt voor daken of gevels. Echter, het probleem voor dit materiaal is de groei van PV: het plaatsen van klassieke PV op membraanstructuren is moeilijk.

OPVIUS en Taiyo hebben hiervoor een oplossing bedacht. Door het integreren van organische PV in de membraanstructuren moet er geen compromis tussen de twee technologieën gezocht worden. Dit systeem kan dan energie leveren en tegelijk zijn esthetische waarde behouden. De eerste gevel van deze nieuwe technologie wereldwijd is geïnstalleerd in Darmstadt op de gebouwen van Merck.

Deel dit artikel:
Onze partners