Pami, Belgische marktleider in het creëren van inspirerende werkomgevingen en kantoorconcepten, kondigde een unieke samenwerking aan met Triboo, het Nederlandse bedrijf dat zich tot doel stelt om diverse afvalstromen te revaloriseren tot waardevolle, circulaire kantoorinrichtingen.
Het Never-Ending-Furniture-merk van Triboo laat de ontwerpers van Pami toe om exclusieve, op maat ontworpen en geproduceerde meubelstukken te integreren in hun kantoorinrichtingen. Maar minstens zo belangrijk is dat deze samenwerking een revolutionaire stap markeert in authentiek duurzaam kantoordesign. De grondstof voor deze unieke meubelstukken ligt immers in de afvalstromen van polypropyleen, pet, rpet/carbon, hennep, papier en karton. Daarvan wordt een 100% gerecyclede materie geproduceerd die via de geavanceerde 3D-printtechnologie van Colossus Printers wordt omgezet in… nieuwe kantoormeubelen.
Colossus Printers is een wereldleider op vlak van de ontwikkeling en commercialisering van grootschalige 3D printtechnologie en materiaalontwikkeling. Naast de ontwikkelingen van deze technologie verzorgt Colossus Printers ook de productie van meubels via het wereldwijde netwerk van Colossus-systemen. Hierdoor kan er hyperlokaal geproduceerd worden en kunnen lokale afstromen gebruikt worden.
Op Orgatec ’24 in Keulen toonden Pami en Triboo trots het eerste resultaat van hun samenwerking: een op maat ontworpen en 3D-geprinte tafelpoot in combinatie met een Greengridz-tafelblad. Die revolutionaire circulaire bureau- en tafelbladen van Triboo hebben een gepatenteerd GRID-systeem als kern. Dat maakt de panelen niet alleen veel lichter, maar ook veel sterker en stijver dan eender welk massief paneel dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is.
In vergelijking met een traditioneel bureaublad (1600x800x24mm) gemaakt van spaanplaat, gebruikt een Greengridz-paneel 12 kg minder materiaal en stoot de productie ervan 60% minder CO2 uit. Zo kunnen van het materiaal van één massief bureaublad drie lichtgewicht Greengridz-bladen worden gemaakt. Aan het einde van de levensduur kunnen de bladen worden ingeleverd bij Pami waarna deze worden omgezet in actieve koolstof voor het gebruik in water- en luchtfilters.
Los van deze samenwerking op het vlak van 3D-geprinte onderstellen kondigen beide bedrijven op Orgatec ’24 ook de exclusieve gebruiksrechten voor Pami aan voor het gebruik van de innovatieve Greengridz-panelen voor de Belgische en Duitse markt van kantoorinrichting.
De eerste producten met Greengridz-technologie zullen zo snel mogelijk geïntegreerd worden in kantoorinrichtingen van Pami. “Hiermee nemen we onze verantwoordelijkheid als marktleider,” aldus Lode Essers, Strategic Advisor van Pami, “en leggen we samen met Triboo de lat voor duurzame kantoorinrichting op een nieuwe hoogte.”