Paul Ibou signeert Uil van Pikatso

Pikatso Group presenteert een reeks Art Objects in gelimiteerde en gesigneerde versie van Paul Ibou. De ontwerpen zijn vervaardigd uit Solid Surface Corian, satinised acryl, soft fluo acryl, hout, cortenstaal en/of inox.

“Momenteel brengen we een gelimiteerde en gesigneerde recto verso objecten uit in het Solid Surface-merk Corian”, klinkt het bij Pikatso. “Een serie van 4 x 12 uilen, met recto verso een totaal ander uitzicht.”

Deze kunstobjecten zijn door ons vervaardigd en gesigneerd door Paul Ibou, en kregen de naam mee van de 4 seizoenen, omdat de beelden ook telkens een andere vorm hebben. De uilen zijn verpakt in een speciaal ontwikkelde houten box, gevuld met stro. Het geheel vormt een eenheid met de natuur.

Materiaal

Pikatso: “Momenteel verwerken wij, samen met onze partners, PMMA (plexiglas), Corian (Solid Surfaces), hout, cortenstaal en ander materialen. Afhankelijk van de gebruikte grondstof worden deze bewerkt met een CNC gestuurde laser, waterjet, freesmachines … Meestal bestaan onze items uit verschillende onderdelen, vervaardigd door verschillende machines. De productie gebeurt volledig in België, in onze werkplaats of in de werkplaatsen van onze netwerk partners, waarmee we een vertrouwensrelatie hebben in functie van kwaliteit en flexibiliteit.

Over Pikatso Group Belgium

Pikatso Group Belgium is een bedrijf gestart in 2018 en sindsdien actief in de productie en verkoop van decoratie items. “Gevestigd in Booischot zijn we een firma die de focus legt op duurzame producten”, klinkt het.

Over Paul Ibou

Paul Ibou is een kunstenaar en grafisch vormgever die gekend staat als multi-artiest. Zo realiseerde Ibou grafisch design voor affiches, postzegels, boeken, vrochures en huisstijlen met bijna 400 gekende logo’s. Vanaf 197 legde Ibou zich toe op de schilderkunst, metrische objecten en ruimtelijke sculpturen. Met klanten als Belgian Shell, Europalia, ICC, banken, het provinciebestuur, havenfirma’s en het Middelheimmuseum werd Ibou meermaals gevraagd als internationaal jurylid, gastspreker en adviseur.

Zijn gevarieerde carrière leverde hem tal van internationale awards, ere-titels en cultuurprijzen op. In 202 ontving Ibou de Vlaamse Ultima Trofee voor design en grafische vormgeving. Eveneens ontving hij drie riddertitels voor zijn verdiensten op het vlak van kunst, design en literatuur.

 

Deel dit artikel:
Onze partners