Pikatso Group Belgium exclusieve verdeler van Aviendo in Benelux

Pikatso Group Belgium mag sinds kort de artikelen uit de Fairy Tales en Living collectie van Aviendo exclusief verdelen in de Benelux. In zijn Fairy Tales assortiment bracht het Deense lifestylebedrijf de sprookjes Het Lelijke Eendje, De Nachtegaal en De Tondeldoos van Hans Christian Andersen tot leven met drie verschillende designfiguren uit niet-toxisch hout én modern herschreven en geïllustreerd boeken voor elk sprookje.

Ieder figuur uit de Fairy Tales collectie is bijzonder. Zo kan Het Lelijke Eendje uit het gelijknamige sprookje verscheidene poses en ‘gezichtsuitdrukkingen’ aannemen. Doordat het houten lijfje, de bek uit koperdraad en de siliconen voetjes los van elkaar staan, kan de sprookjesfiguur in allerlei posities gedraaid worden. Ook de hond ‘met ogen zo groot als theekopjes’ uit het sprookje De Tondeldoos kan diverse houdingen aannemen door het hoofdje steeds een andere kant op te bewegen. De figuur komt daarenboven met ogen in drie materialen: notenhout, messing en staal. De Nachtegaal is behalve een elegant staaltje Deens design uit hout, staal en siliconen dan weer een fluit.

De verhalen van Andersen waarop de designstukken gebaseerd zijn, werden in een nieuw jasje gestoken en op een hedendaagse manier herschreven. Bij het verhaal van Het Lelijke Eendje hoort zelfs een houten bordspel dat de reis van lelijk eendje naar prachtige zwaan uitbeeldt. 

Deel dit artikel:
Onze partners