Pikatso Group Belgium verdeelt objecten van DRAAJ in België

Sinds maart 2020 is Pikatso Group Belgium de Belgische verdeler van het Nederlandse merk DRAAJ. Bezieler van DRAAJ Karim Eharruyen maakt in zijn atelier in een voormalige houtzagerij in Utrecht designobjecten uit verschillende soorten duurzaam hout waar de koper letterlijk zijn eigen draai aan kan geven.

De verschillende vogels en bijbehorende sokkels in de collectie werden ambachtelijk vervaardigd uit eiken, esdoorn, peer, walnoot, taxus, ebben of wengé, materialen die vaak niet al te ver van Eharruyens atelier gehaald werden. Soms gebruikt hij zelfs meer dan één houtsoort in een object, waardoor de collectie nog luxueuzer oogt. Naast het gebruik van duurzaam hout in zijn voorwerpen, schenkt hij ook gevonden hout graag een tweede leven. Dat komt de natuur - en daarmee ook de bomen - alleen maar ten goede.

De vogels, waarvan het ontwerp varieert van papegaaiduikers en trompetvogels tot eenden, hebben geen vleugels, poten of ogen. Die abstractie maakt dat de objecten veel emoties kunnen vertonen. Door het hoofdje - los van het lijf - in een bepaalde hoek te draaien, kan het dier eerst een verdrietige en daarna een eerder trotse indruk nalaten. Iedereen kan er met andere woorden zijn persoonlijke creatie van maken en dat op elk moment van de dag!

Verhaal vertellen

Eharruyen wil met zijn werk het verhaal van het hout vertellen. Elke stuk hout heeft volgens hem namelijk een volledig eigen geschiedenis die verborgen zit in zijn jaarringen, nerven en noesten. Net zoals iedere mens, is elk stuk hout bijgevolg uniek.

Deel dit artikel:
Onze partners