Plan Olympisch en Paralympisch dorp Parijs onthuld

De Franse architect Dominique Perrault heeft het nieuwe masterplan voor het Parijse Olympische en Paralympische dorp 2024 onthuld. Het project omvat meer dan 2.400 sportwoningen, kantoren en parken. Na afloop wordt het in 2025 opengesteld voor nieuwe huurders.

Gelegen in de wijk Seine-Saint-Denis van de stad, is het dorp ontworpen om te integreren met het bestaande stedelijke weefsel langs de oevers van de rivier. Door de combinatie van de vele woningen en kantoren beslaat het project een oppervlakte van 119.000 m2. Het ontwerp is erop voorzien om na de spelen een nieuwe permanente gemeenschap in Parijs te creëren.

 

Zicht op Seine

Het dorpsplan vormt een tuinstad met meer dan 2.400 sportwoningen. Het ontwerp voorziet toegang voor zowel persoonsvoertuigen als het openbaar vervoer. De verschillende blokken in het plan zijn georganiseerd rond daglicht en uitzicht, onder meer op de Seine.

Verder beschikt het dorp over een reeks parkeerplaatsen, die over het hele gebied zijn verspreid. De parkings zijn omringd door (wandel)paden, terrassen, woningen en de oever van de rivier. Dat zorgt voor integratie in het landschap.

 

Nieuwe Parijse gemeenschap

De bouw van het atletendorp zal van start gaan begin 2020, met een eerste geplande wedstrijd in het najaar van 2023. Na afloop van de Olympische Spelen is het de bedoeling dat de woningen al in 2025 opengesteld wordt voor nieuwe huurders.

Bron: Archdaily
Deel dit artikel:
Onze partners