In Vlaams-Brabant werd een bestaande woning, met uniek uitzicht op het Meerdaalwoud, ingrijpend en energetisch verbouwd. Als bovenlaag voor de dakbekleding werd gekozen voor Vaeplan. Enerzijds omdat het veel afwerkingsmogelijkheden biedt en anderzijds omdat het makkelijker regenwater recupereert.
Architect Bernd Jost van architectenbureau B2 architecten gebruikte eerder Vaeplan al voor een bouwproject. "Het klopt dat het nog een vrij onbekend product is, maar voor ons is het eindelijk een goed alternatief voor EPDM en PVC mét lange levensduur", vertelt Jost.
Verandering van materiaal
Voor dakdekker Baestaens, die werd aangenomen voor dit project, was het wel de eerste keer dat hij met dit product zou werken. Het was een aangename kennismaking met Vaeplan van dakwerkbedrijf Derbigum.
Ook bouwmateriaalexpert Deschacht droeg een steentje bij. Baestaens: "Het is altijd spannend om te veranderen van materiaal maar dankzij de ondersteuning van Derbigum en Deschacht is alles heel erg vlot verlopen. De Vaeplan specialisten zijn tot twee keer toe naar de werf gekomen en waren erg correct en geduldig."
Regenwater
Bernd Jost is ervan overtuigd dat Vaeplan vooral een meerwaarde biedt in de recuperatie van regenwater. "Bij alternatieven krijgt men soms een gele, bruine verkleuring van het regenwater en klanten zien dit uiteraard liever niet", zegt hij.
Verder zijn de afwerkingsmogelijkheden met Vaeplan een voltreffer. Nu heeft het platte dak van nature een lichtere kleur en een naadloze overgang tussen de dakbanen. De bleke dakhuid zorgt bovendien voor een meer efficiënte isolatie. "In de toekomst neem ik Vaeplan definitief mee op in mijn lastenboek", besluit architect Jost.