Podis van Wieland: een modulaire aanpak voor elektrische laadstations

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen neemt ook de behoefte aan effectieve en efficiënte laadoplossingen toe. Wieland Electric biedt met Podis een antwoord op deze uitdaging door een modulaire vlakbandkabel die de installatie van laadstations vereenvoudigt en versnelt.

Podis kenmerkt zich door een 5-polige vlakbandkabel die verkrijgbaar is in twee secties: 16mm² en 25mm². De 5G25-kabel ondersteunt stroomsterktes tot 80A en zorgt voor een efficiëntere en snellere oplaadervaring. De 5G16-kabel kan gemakkelijk tot 10 landpunten van stroom voorzien met slechts één aansluiting naar de zekeringkast. Voor de 5G25-kabel kan dit gemakkelijk tot 13 laadpunten. Dit minimaliseert het aantal benodigde circuits en reduceert zowel de materiaalkosten als de complexiteit van de installatie.

Praktische toepassing en installatiegemak

Het systeem is ontworpen voor eenvoudige uitbreiding van bestaande laadinfrastructuur zonder significante bouwkundige aanpassingen. Installatie van het Podis-systeem vergt minder tijd dan traditionele methoden en is daarom vooral interessant voor locaties met meerdere laadpunten zoals bedrijfspanden, winkelcentra, parkings voor appartementsgebouwen en openbare parkeergelegenheden.

Veiligheid en modulariteit

Elk aftakpunt op de Podis-vlakbandkabel kan worden voorzien van een module met eigen zekering en differentieelautomaat, essentieel voor de veiligheid van laadstations die niet standaard met dergelijke beveiligingen zijn uitgerust. Deze modulaire benadering maakt het mogelijk om het systeem aan te passen aan specifieke vereisten van elke locatie.

Duurzaamheidsaspecten en economische voordelen

De keuze voor Podis kan leiden tot aanzienlijke materiaalbesparingen—tot 66% minder dan traditionele systemen—en een kostenreductie van ongeveer 30%. Bovendien maakt de capaciteit voor traag laden het mogelijk het elektriciteitsnet minder te belasten, wat voordelig is tijdens piekuren.

Toekomstvisie en flexibiliteit

Podis is niet alleen een retrofitoplossing voor bestaande laadpunten maar ook uiterst geschikt voor nieuwe installaties. De flexibiliteit van het systeem maakt toekomstige uitbreidingen eenvoudig, waarbij nieuwe laadpunten snel kunnen worden toegevoegd zonder verdere ingrijpende aanpassingen.

Een stap naar toekomstbestendige laadoplossingen

Met het Podis-systeem biedt Wieland een oplossing die niet alleen tegemoetkomt aan de huidige behoeften van elektrisch laden, maar ook voorbereid is op de toekomstige expansie van laadinfrastructuur. Het systeem combineert veiligheid, efficiëntie en modulariteit en draagt bij aan een duurzamere aanpak van elektrisch laden.

Deel dit artikel:
Onze partners