Preston Palace bouwt omhoog terwijl bestaande fundering er niet op voorzien is via Ytong Casco

Het Nederlandse hotel Preston Palace slaagt erin de beperkingen van haar fundering te ontlopen en toch uit te breiden via het ultralicht prefab cellenbetonsysteem Ytong Casco van Xella.

In het Nederlandse Almelo zag hotel en uitgaanscentrum Preston Palace zich geconfronteerd met een probleem. Er moesten 30 extra kamers komen om een groeiend aantal toekomstige gasten te kunnen opvangen, maar horizontale uitbreiding was uitgesloten.

Verticale uitbreiding beloofde eveneens een uitdaging te worden. De fundering was namelijk niet voorzien op traditionele uitbreiding in de hoogte via bijvoorbeeld houtskelet- en staalbouw. Toch moest de klus geklaard worden voor de herfstvakantie en garanties bieden op vlak van brandveiligheid.

Deze uitdagingen ging aannemersbedrijf Kuipers te lijf via het prefab cellenbeton systeem van Xella genaamd Ytong Casco. De panelen, blokken en dakplaten zijn verbazend licht en brandwerend. De hotelkamercasco’s konden binnen de vier weken afgerond worden. Xella zelf wijst hiervoor naar een slimme logistieke planning, de hoge bouwsnelheid van het eigen bouwteam en naar haar advies om een dekvloer te vermijden door de leidingen voor de vloerverwarming te frezen in de vloeren.

Bron: Xella
Deel dit artikel:
Onze partners