Print Acoustics by Triplaco als partner voor akoestische oplossingen op maat

Print Acoustics by Triplaco is niet meer weg te denken uit de wereld van de akoestiek. Het bedrijf uit Harelbeke is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch absorberende panelen, deuren en vrijstaande elementen. Kristoff Ver Eecke, directeur van Print Acoustics by Triplaco, praat dan ook graag over de meerwaarde van hun producten. “Wij bieden oplossingen voor de veeleisende ontwerper en zien aannemers als partners van een kwalitatieve geïntegreerde oplevering.”

“Na twintig jaar actief te zijn geweest in decoratief en technisch plaatmateriaalinterieur leerde ik in 2010 de wereld van de houtskeletbouw kennen. Tijdens mijn frequente contacten met architecten en uitvoerders bleek bouwakoestiek een sterk onderschat probleem te zijn”, vertelt Kristoff Ver Eecke, directeur van Print Acoustics by Triplaco, over het ontstaan van het bedrijf. “Door de combinatie van mijn kennis van interieur en decoratief plaatmateriaal en mijn opgedane kennis over akoestiek via de houtskeletbouw, ontwikkel ik sinds 2014 met een team binnen Triplaco een volledig gamma akoestisch absorberende Helmholtzpanelen die op wanden, plafonds en meubilair aangebracht kunnen worden.”

Geïntegreerde productoplossingen

Volgens Ver Eecke hebben klanten die op zoek zijn naar akoestiekoplossingen vooral nood aan geïntegreerde productoplossingen die in het ontwerp van wanden en vaste inrichtingen opgenomen kunnen worden. “Er zijn momenteel zeer weinig geïntegreerde akoestisch absorberende oplossingen op de markt. Vooral akoestische elementen die pas achteraf aangebracht kunnen worden, zoals wand- en plafondelementen, zijn het bewijs dat bij het uittekenen van ruimtes onvoldoende rekening wordt gehouden met het binnengeluidsklimaat.”

Print Acoustics by Triplaco geeft een antwoord op deze noden. “Wij bieden eerder oplossingen dan producten voor de veeleisende ontwerper en zien aannemers als partners van een kwalitatieve geïntegreerde oplevering”, legt Ver Eecke uit. “Wij gaan met al deze partijen frequent in overleg en ondersteunen hen projectmatig waar wenselijk. Hoe vroeger we in de ontwerpfase betrokken worden, hoe duidelijker de voordelen van onze oplossingen worden in het totaalproject.”

Dat wil echter niet zeggen dat hun producten onderdoen. “Wij bieden een zeer breed assortiment aan op vlak van materialen, vorm, kleur en performantie om aan ontwerper en eindklant een zo ruim mogelijke keuze te geven. De toplagen zijn evenredig verdeeld tussen laminaat en echt houtfineer. Daarnaast zijn producten met een geweven vinyl toplaag of met synthetische viltplaten in opmars”, zegt Ver Eecke.

De akoestische panelen van Print Acoustics by Triplaco zijn eveneens ecologisch en duurzaam. “Onze akoestische panelen zijn voornamelijk recycleerbare houtproducten op basis van zwarte MDF en komen als dusdanig in de recupereerbare gescheiden afvalstroom terecht aan het einde van hun levenscyclus”, vertelt Ver Eecke. “Om duurzaam te zijn, moeten producten ook een lange levensduur hebben. Onze producten zijn daarom stoot- en krasvast en eenvoudig te onderhouden.”

Balans vinden

Voor Ver Eecke is er nog heel wat ruimte voor verbetering in de huidige akoestiekwereld. “Nog te weinig producenten en aanbieders komen op een correcte manier met absorberende producten op de markt. Een wildgroei aan akoestische schermen, -panelen en -elementen zonder bewezen performantie kenmerkt onze wereld”, meent hij. “Bij ontwerpteams en bouwheren is er nog verbeteringsmarge voor meer kennis over de zachte bouwakoestiek en correcte oplossingen voor het juiste probleem.”

Producten die de juiste balans weten te vinden tussen absorptie, esthetiek, prijs en een kwalitatieve oplevering, zullen volgens Ver Eecke een stijgend succes kennen op de projectmarkt en de akoestische producten van de toekomst worden.

Deel dit artikel:
Onze partners