Print Acoustics zorgt voor akoestisch comfort aan balie Jules Bordet Instituut

De inschrijvingsbalies van het nieuwe Jules Bordet Instituut in Anderlecht werden uitgerust met akoestische panelen van Print Acoustics, een divisie van Triplaco-Beveka. “Het ging om maatwerk, afgestemd op de specifieke installatiesituatie. Onze productiedienst heeft alle platen gelabeld en zodanig gestapeld dat de installateur geen onnodig puzzelwerk meer had”, aldus accountmanager Ruben Lannoo.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco-Beveka, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print High Pressure Laminate (HPL) van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan; lak; geweven vinyl  van ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempend glasvlies op de rugzijde of in het midden. De akoestisch absorberende oplossingen worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen.

Privacy bij intakegesprekken

“In het nieuwe Jules Bordet Instituut in Anderlecht werden ze gebruikt voor de tweezijdige uitrusting van halfhoge tussenscheidingswanden aan de inschrijvingsbalies”, vertelt Ruben Lannoo, die als accountmanager Benelux Project Akoestiek naast een commerciële functie ook een technisch ondersteunende functie heeft, zowel aan architecten, studiebureaus en het bouwteam vanaf voorontwerp tot uitvoering, als aan de (onder)aannemers tijdens de werffase. “In totaal werden zo’n 170 op maat gemaakte doorboorde akoestisch dempende panelen Type B aangeleverd aan de firma die de scheidingswanden installeerde. Naast de visuele scheiding tussen de individuele inschrijvingsbalies, zorgt de installatie van de akoestisch absorberende – én decoratieve – panelen ervoor dat enerzijds de omringende storende nevengeluiden geabsorbeerd worden, en anderzijds een aangenaam gespreksklimaat gerealiseerd wordt. Zo wordt de nodige privacy gegarandeerd bij de verschillende intakegespreken, wat de patiënten de nodige mentale rust moet opleveren.”

Maatwerk

De akoestische panelen werden allemaal op maat besteld. “Afgestemd op de specifieke installatiesituatie”, verduidelijkt Lannoo. “Onze interne productiedienst heeft elke situatie apart bekeken, geprogrammeerd en gelabeld. Daarna werden de panelen zodanig afgestapeld en uitgeleverd dat de installateur geen onnodig puzzelwerk meer had en de panelen op een vlotte manier kon plaatsen.”

Lannoo spreekt over een prestigeproject, zeker omdat moederbedrijf Triplaco-Beveka ook instond voor de levering van heel wat andere materialen voor het nieuwe ziekenhuis, waar de architecten voor de bekledingen van muren, deuren en meubels een materiaal wilden dat bestand is tegen agressieve producten en makkelijk in onderhoud. “Naast onze akoestische panelen werden er ook opgelijmde platen, standaard laminaten en massief laminaten van Abet Laminati uitgeleverd naar verschillende schrijnwerkers en installateurs betrokken bij dit project”, besluit Lannoo.

Deel dit artikel:
Onze partners