Profielsysteem SlimTeq: slank, brandwerend en duurzaam

SlimTeq, het nieuwste gamma van Eribel, vertegenwoordigt niet alleen het slankste brandwerende profielsysteem op de markt. Het profiel onderscheidt zich ook door zijn uitmuntende prestaties en toewijding aan duurzaamheid.

Eribel wil voortrekker zijn in de sector door meer te doen dan verwacht om de impact op het milieu te beperken. Zonnepanelen op het dak van het kantoor in Rijkevorsel, investeringen in elektrische wagens en de aankoop van zoveel mogelijk duurzame grondstoffen zijn hier voorbeelden van. Het ontwikkelen van SlimTeq vanuit een duurzaam standpunt was dan ook vanzelfsprekend.

Alle SlimTeq-deuren zijn getest voor intensief gebruik en bieden gebruikers een frequentie van f6 = 200.000 cycli (NBN EN 1191) en de mechanische weerstandsklasse M2 (NBN EN 1192). Daarnaast wordt het gamma vervaardigd uit duurzaam massief hout dat kan worden aangeboden met FSC- of PEFC-label. Het SlimTeq-gamma kan ook worden aangeboden met het Cradle to Cradle Certified® Bronze product standard versie 4.0 label.

Cradle to Cradle Certified®

Bij Cradle to Cradle Certified® draait alles om producten die oneindig kunnen worden hergebruikt of op een onschadelijke manier kunnen worden afgebroken. Dit gaat verder dan enkel recycleren en draait om het creëren van een volledig circulaire economie. Deze circulaire economie wordt bereikt door materialen te hergebruiken en door het gebruik van veilige en gezonde materialen. Daarnaast zijn hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale rechtvaardigheid belangrijke pijlers voor een volledige circulaire economie. Het doel van de certificatie is om de wereld beter achter te laten dan ze vandaag wordt aangetroffen.

Een complex product

Door de complexiteit van de producten en de verschillende materialen en methodes die in de productieomgeving worden gebruikt, was het volledige C2C-traject een uitdagend avontuur. Eribel heeft nu een van de meest complexe producten dat beschikbaar is op de C2CPII-website.

Na twee jaar hard werken met de verantwoordelijken van het C2C-platform mocht Eribel op vrijdag 9 juni 2023 het certificaat in ontvangst nemen van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Hiermee behaalde Eribel als eerste in België en als eerste producent van binnenschrijnwerk ter wereld het C2C Certified® certificaat volgens de nieuwe 4.0-normen.

Bron: Eribel
Deel dit artikel:
Onze partners