Project in de kijker: diepgaande energetische renovatie met betonlook

In plaats van sloop en heropbouw koos een klant van Willco Products, wiens vader het ouderlijke huis grotendeels zelf bouwde, voor een diepgaande renovatie vanwege de emotionele waarde van het pand. Het nieuwe ontwerp is een hedendaagse interpretatie van het bestaande huis, met een gelijkvloerse opbouw en een discreet terugwijkende bovenverdieping. De grootste uitdaging was het behouden van de oorspronkelijke fundering terwijl er een nieuwe volwaardige verdieping werd toegevoegd.

Het gerenoveerde huis combineert glazen en bepleisterde gevels, waarbij zoveel mogelijk originele dragende muren op de begane grond behouden zijn. De originele gevelsteen is verwijderd om plaats te maken voor isolatiepanelen die de oude oneffenheden van de baksteen eenvoudig wegwerken. Er is bewust gekozen voor een stijlvolle en subtiele uitstraling in plaats van een traditioneel wit exterieur.

Klassevolle combinatie van betonlook en zwarte lamellen

Op de eerste verdieping zorgt een aluminium lamellensysteem aan de tuingevel niet alleen voor een moderne uitstraling maar functioneert het ook als zonwering en privacybescherming. De esthetische combinatie van betonlook met zwarte lamellen en een zwarte verdiepingsvoeg creëert een harmonieus en versterkend visueel effect.

Gesloten gevelisolatiesysteem voor optimale energieprestaties

Het gebruikte gevelisolatiesysteem bestaat uit WILLCO Neopor Isolatieplaten met een uitzonderlijk lage warmtegeleidingscoëfficiënt (0,032 W/(mK)). De eindafwerking is WILLCO Vario, een sierpleister met betonlook. Deze sierpleister is niet alleen dampdoorlatend maar ook bestand tegen algen- en mosvorming dankzij toegevoegde additieven, waardoor het langer schoon blijft. WILLCO Vario biedt tevens grote creatieve vrijheid door zijn gemakkelijke verwerkbaarheid.

Dit project illustreert perfect hoe een diepgaande renovatie niet alleen de energie-efficiëntie kan verbeteren, maar ook de historische en emotionele waarde van een familiehuis kan behouden en versterken.

Bron: Willco Products
Deel dit artikel:
Onze partners