Doorzoek volledige site
17 januari 2018

Renovatie Museum Elsene dit voorjaar van start

Illustratie | B-architecten
Illustratie | B-architecten
Illustratie | B-architecten
Illustratie | B-architecten

De renovatie van het Museum in Elsene gaat in mei van start. Het museum zal drie jaar de deuren sluiten voor de uitbreidingswerken. Voor het ontwerp ging B-architecten uit van de sterktes van het bestaande museumcomplex. Het leidende principe van het project is om het museum te openen voor het publiek en een dialoog te creëren met de stedelijke omgeving.

Het bestaande museum is een conglomeraat van verschillende gebouwen zoals een 19e-eeuws slachthuis, een voormalige feestzaal en een vleugel uit de jaren 1970. Een nieuwe circulatiezone rijgt de vier verschillende gebouwen aan elkaar en versmelt ze tot één museum. In deze nieuwe circulatiezone bevinden zich onder meer de inkomhal, de ticktbalie, de bookshop en een nieuw grand café. Door de zorgvuldige inplanting van een nieuw toegangsgebouw zijn de tijdelijke en de permanente tentoonstellingsruimtes flexibel compartimenteerbaar. 

De bestaande voortuin van het museum richtte B-architecten als een volwaardige stedelijke verblijfsruimte in. In wat vroeger woongebouw was, installeren ze nu educatieve ruimtes, een polyvalente zaal, ateliers en kantoorruimtes. De stadstuin van de woning wordt een intieme beeldentuin en zal deel uitmaken van het nieuwe tentoonstellingsparcours.
 

GERELATEERDE DOSSIERS