PVC vloeren zorgen voor tijdloosheid in K-Kampus

De Finse ontwerpstudio DSign werd gevraagd om een totaal nieuwe klantenervaring te ontwerpen voor de K-Kampus waarin het hoofdkantoor van K Group, de grootste handelsonderneming in Finland, is ondergebracht. Daarvoor zijn PVC-vloeren van VinylPlus gebruikt.

Het hart van het hele gebouw is de torenhoge atriumhal, die bezoekers en werknemers samenbrengt. De multifunctionele ruimte werkt zowel als showroom als evenementenruimte en kan worden ingedeeld om aan verschillende behoeften te voldoen, van kleine bijeenkomsten tot grote onderhoudende klantenevenementen.

Meervoudig gebruik

De drie bedrijfsonderdelen van het bedrijf worden getoond langs het bezoekerspad. Als een bezoeker binnenkomt, is het mogelijk om achter de schermen een kijkje te nemen in de keuken en de omroepstudio door de klassewanden. Alle ruimtes zijn bedoeld voor meervoudig gebruik: de keuken kan 's avonds worden omgebouwd tot bar, en het personeelsrestaurant op de eerste verdieping kan worden gebruikt als werkcafé.

Om ontmoetingen te stimuleren kan in het hart van het atrium een cafetaria worden gebruikt door zowel de werknemers als de incidentele bezoekers.

Qua design geeft de interieurarchitectuur het kantoor een sterke identiteit, waarbij een tijdloze esthetiek de open ruimte domineert. In veel ruimtes zijn PVC-vloeren uit verschillende collecties geïnstalleerd, die het kantoor een gevoel van openheid en tijdloosheid geven.

Bron: Vinylplus
Deel dit artikel:
Onze partners