Recticel's isolatieoplossingen zijn PEFC-gecertificeerd

Recticel Insulation heeft het PEFC-label behaald voor zijn meerlaagse thermische isolatieoplossingen. Dit maakt van Recticel Insulation de eerste fabrikant van polyurethaan (PUR) en polyisocyanuraat (PIR) die dit milieulabel mag gebruiken. Het betekent een nieuwe stap in hun duurzaamheidsstrategie.

 

De duurzaamheidsstrategie van het bedrijf

De bedrijfsstrategie van Recticel Insulation sluit nauw aan bij de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en bij de Europese Green Deal. Het bedrijf tracht zich te engageren voor de zoektocht naar oplossingen voor de klimaatcrisis en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Recticel Insulatuin streeft naar sterke prestaties op zowel financieel als niet-financieel gebied. Transparantie over de duurzaamheidsdoelstellingen en -prestaties is voor hen de sleutel tot het verdienen en behouden van het vertrouwen en de steun van betrokken partijen. De PEFC-certificatie is een nieuwe stap om duurzaamheidsdoelstellingen op een transparante manier te behalen.

 

PEFC-gecertificeerde isolatieoplossingen

PEFC, een afkorting voor the Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes, is een wereldwijde alliantie van nationale boscertificeringssystemen, gevestigd in Genève, Zwitserland. Deze NGO bevordert bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal voordelig en economisch levensvatbaar is, met behulp van van onafhankelijke certificering door derden. Voor enkele isolatieproducten die in de fabrieken in Bourges (Frankrijk) en in Stoke-on-Trent (Verenigd Koninkrijk) worden geproduceerd, beschikte Recticel al over het PEFC-keurmerk.  Nu wordt deze PEFC-certificatie verder gefaseerd uitgerold voor meer producten en in alle fabrieken waar meerlaagse bekledingen worden ingezet. De bedoeling is om hoogwaardige thermische isolatieoplossingen aan te bieden, met meerlaagse bekledingen gemaakt van houtvezels afkomstig uit PEFC-gecertificeerde bossen. Het PEFC-label zal te vinden zijn op de Recticel Eurowall®, Eurothane® Silver, Eurothane® Silver A, Eurofloor en Euroroof® isolatieoplossingen.

 

Deel dit artikel:
Onze partners