Reha ziekenhuis in Bochum kiest voor COREtec®

De vloeren van COREtec® werden onlangs geïnstalleerd in de fysiotherapie- en revalidatieruimte van het ziekenhuis Reha - Pro Med in het Duitse Bochum. De architect koos voor de HD collectie van COREtec® en meer bepaald voor het design Wind River Oak.

Wind River Oak zijn planken van 18 cm breed, 1,5 m lang en 8,5 mm dik. Volgens de architect van het project werd er voor de COREtec® vloeren van USFloors geopteerd omwille van het comfort en het warme gevoel voor zowel de patiënten als het personeel. De chemische producten en desinfecterende producten die gebruikt worden in het ziekenhuis – zeer belangrijk voor het garanderen van de hygiëne - brengen geen enkele schade toe aan de COREtec® vloer.

Verder is de COREtec® vloer ook  heel gemakkelijk, eenvoudig en snel te onderhouden. Er zijn zelfs een aantal COREtec® onderhoudsproducten op de markt.  De architect wilde absoluut geen vloer die nog geschuurd, gepolijst of vernist moest worden. Hij was vooral op zoek naar een vloer die te allen tijde onderhoudsvriendelijk is en blijft. Nog volgens de architect is ook de waterbestendigheid van de COREtec® vloer een belangrijk argument bij de keuze van de vloer in het ziekenhuis, net als het zeer stabiele en kras - en vlekbestendige oppervlak.

Ook de plaatser is zeer enthousiast over de COREtec® vloeren: “Voor de renovatie van een aantal ruimtes in het ziekenhuis was het ideaal dat de COREtec® vloeren op elke ondergrond kunnen geïnstalleerd worden. De vloeren zijn ook makkelijk toepasbaar bij vloerverwarming en vloerkoeling en plaatsen gaat zeer snel en eenvoudig. Het feit dat er geen acclimatisatie nodig is, vergemakkelijkt de plaatsing”, klinkt het.

Deel dit artikel:
Onze partners