RENOLIT GEOFOL FH maakt terrasvloeren aantrekkelijk en slipvast

De terrasplanken passen bij de gevel van het huis, de treden passen bij de toegangsdeur en de balkonvloer past bij het raamsysteem. Tot voor kort waren terrasplanken van composietmaterialen, aluminium of kunststofprofielen qua design beperkt. De in Worms gevestigde oppervlaktespecialist RENOLIT heeft nu een product in zijn assortiment voor dergelijke toepassingen: RENOLIT GEOFOL FH, dat speciaal ontwikkeld werd voor het lamineren van terrasplanken. De folie wordt geproduceerd op het hoofdkantoor in Worms en is onmiddellijk beschikbaar.

Kras- en slijtvastheid bepalen de kwaliteit en duurzaamheid van terrasproducten. RENOLIT voldoet aan deze eisen met een slijtvaste UV-beschermingslaag die het bedrukte ontwerp beschermt tegen verbleken door weersinvloeden en die tevens een extreem krasbestendige toplaag biedt.

David Sagerer, verantwoordelijke voor productmanagement en technologie, beschrijft de speciale kenmerken van de nieuwe ontwikkeling: "Korundcomponenten zorgen voor slijtvastheid, terwijl de ruwe oppervlaktestructuur voor de nodige slipweerstand zorgt."

De basislaag van RENOLIT GEOFOL FH is een effen gekleurde PMMA folie, die - zoals alle buitenfolies van het bedrijf - versterkt is met Solar Shield Technology (SST). IR-reflecterende kleurpigmenten beschermen zowel de profielen als de folie zelf tegen overmatige opwarming. Op de West-Europese markten biedt RENOLIT een garantie tot tien jaar, inclusief kleurechtheid - een primeur op het gebied van industrieel geproduceerde terrasplanken.

Duurzaam en gemakkelijk te reinigen

RENOLIT GEOFOL FH is onder andere ontworpen voor verwerking met profielwikkelmachines. De folie kan gelamineerd worden met geschikte smeltlijm en is ook geschikt voor het omwikkelen van randen en lichte rondingen. Het oppervlak van het nieuwe product is niet alleen extreem veerkrachtig, maar ook bestand tegen weersafhankelijke afzettingen.

"Natuurlijke stoffen in de lucht krijgen zo goed als geen kans om zich af te zetten, wat de vorming van verdigris en algen drastisch vermindert."
- David Sagerer -

Bovendien is RENOLIT GEOFOL FH bestand tegen alledaagse stoffen zoals ketchup, rode wijn, koffie of bakolie. Bij normale vervuiling kan het eenvoudig worden gereinigd met warm kraanwater en afwasmiddel. Bij sterkere vervuiling wordt een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel aanbevolen, dat gespecialiseerde bedrijven rechtstreeks bij RENOLIT kunnen verkrijgen.

Architectonisch onderdeel

Architecten en ontwerpers van horecagelegenheden en exclusieve gezinswoningen in het bijzonder, beschouwen buitenruimtes als een architectonisch onderdeel van het totale gebouw. Designgerichte buitenvloeren komen dan ook steeds meer in de belangstelling. RENOLIT heeft deze groeimarkten voor ogen met haar nieuwe product.

"We verwachten het grootste ontwikkelingspotentieel in de West-Europese markten van Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje, alsook van de Noord-Amerikaanse markten.", zegt Axel Kulke, verantwoordelijk voor business development en verkoop van RENOLIT GEOFOL FH. In eerste instantie zullen tien ontwerpen worden gelanceerd en het assortiment kan worden uitgebreid op basis van de wensen van de klant.

Bron: RENOLIT
Deel dit artikel:
Onze partners