Renovatie-oplossingen voor woningbouwprojecten met Rockpanel

Omgevingen creëren waar mensen kunnen wonen, werken, spelen en leren is een geweldige missie. Vastgoedeigenaren, stedenbouwkundigen, architecten, aannemers en andere bouwprofessionals geven vorm aan de wereld van de toekomst. Renovatieprojecten kunnen een uitdaging zijn: er is creativiteit en innovatieve oplossingen voor nodig. Precies daarvoor biedt Rockpanel uitkomst. De gevelbekleding van Rockpanel biedt precies wat er nodig is, ongeacht de grootte van het renovatieproject.

Wereldwijd zal meer dan 50% van alle bestaande gebouwen in 2050 nog in gebruik zijn. Binnen de OECD-lidstaten is dat cijfer zelfs 75% tot 90%. Alleen al in Europa zal 97% van deze gebouwen een gedeeltelijke of grondige renovatie nodig hebben om aan de hoogste energiestandaarden te voldoen. Dit betekent dat de focus bij renovatie moet liggen op het voorbereiden van deze gebouwen op toekomstige regelgeving en standaarden. Ze moeten lang meegaan, veilig en duurzaam zijn, en klaar zijn voor transformaties in gebruiksfunctie.

Rockpanel ondersteunt u bij elke stap van het renovatieproces, van ontwerp tot installatie. De gevelbekleding van Rockpanel is ontworpen om te voldoen aan de hoogste standaarden van duurzaamheid en esthetiek.

Waarom renoveren?

Het bevolkingscijfer stijgt, behoeften veranderen en bestaande gebouwen moeten worden aangepast op de wereld van vandaag en morgen. Door nu te investeren en de gebouwen toekomstbestendig te maken, kunnen vastgoedeigenaren hun investering veiligstellen en operationele kosten besparen. Daarnaast zijn er nog andere redenen om te kiezen voor renovatie.

  • Lagere operationele kosten: door de buitenmuren van een bestaand gebouw goed te isoleren en te voorzien van nieuwe gevelbekleding, kan een enorme energie-efficiëntie worden gerealiseerd.
  • Stedelijke vernieuwing: prachtige gevels maken een stad tot wat hij is. Het positieve effect van een visuele upgrade is zelfs terug te zien in de veiligheids- en criminaliteitscijfers.
  • Verbeterde brandveiligheid: in de afgelopen dertig jaar is het aantal gevelbranden in grote gebouwen wereldwijd toegenomen. Dat alleen al is een goede reden om de brandveiligheid in bestaande gebouwen te verbeteren.
  • Verbeterde kwaliteit van leven: bij Rockpanel vinden we dat iedereen een veilige en inspirerende plek verdient om te wonen, leren, werken en spelen. Mooie, esthetische omgevingen hebben een significant positief effect op het welzijn.

De voordelen van renoveren met Rockpanel

Bij een renovatieproject moet je de juiste keuzes maken. Als het gaat om gevelmaterialen zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet gehouden worden.

  • Brandveiligheid: zorg ervoor dat de materialen voldoen aan alle vereisten op het gebied van brandveiligheid volgens het Bouwbesluit. Rockpanel adviseert het gebruik van onbrandbare (Eurobrandklasse A1-A2) gevelbekleding en isolatie voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen.
  • Snelle en eenvoudige installatie: door te kiezen voor materialen die eenvoudig te installeren zijn, kunnen de installatiekosten laag worden gehouden en de impact voor de bewoners worden beperkt.
  • Onderhoudskosten: kies voor een gevelmateriaal dat niet na een aantal jaren onderhoud nodig heeft. Onderhoudskosten moeten worden meegenomen bij het vergelijken van prijzen tijdens de levensduur van een gebouw.
  • Duurzaamheid en kleurvastheid: duurzame gebouwen zijn ontwikkeld om lang mee te gaan. Aspecten zoals dimensiestabiliteit, wind- en waterbestendigheid en kleurvastheid zijn cruciaal om de onderhoudskosten laag te houden.
  • Circulair: bij toekomstbestendig bouwen speelt circulariteit een belangrijke rol. Rockpanel gevelbekleding bestaat al voor 50% uit gerecyclede materialen en is volledig recyclebaar.
  • Ongevoelig voor vocht en temperatuurverschillen: het gevelmateriaal moet bestand zijn tegen de elementen en mag niet gaan rotten, delamineren, uitzetten of krimpen door temperatuur en/of vocht.
  • Ontwerpopties: het gevelmateriaal moet voldoende mogelijkheden bieden om het gebouw zowel technisch als esthetisch te verbeteren, of het nu in de stijl van de oude gevel is of een geheel nieuw ontwerp.

Ontdek meer over de Rockpanel gevelbekleding

Ontdek all voordelen van het renoveren van woningbouwprojecten met Rockpanel. Met de brochure 'De woningen van de toekomst zijn al gebouwd' kan je nog meer inspiratie opdoen.

Bron: Rockpanel
Deel dit artikel:
Onze partners