Revive lanceert donkergroen vastgoedfonds dat 5.000 woningen zal ontwikkelen in binnen- en buitenland

Victrix, de familiale holding van Virginie Saverys, investeert 40 miljoen euro via de projectontwikkelaar Revive. 10 miljoen daarvan gaat meteen naar het nieuwe investeringsfonds “Revive Impact Fund”. Revive wil via een private plaatsing maximaal 300 miljoen euro ophalen bij institutionele investeerders en staat met de lancering van dit fonds voor de vijfde keer mee aan de wieg van een investeringsfonds voor residentieel vastgoed. Dit moet de grootste kapitaalronde tot nu toe worden voor de Belgische marktleider in reconversie.

Door de stijgende rente en toenemende verplichtingen voor kopers is er een groeiende vraag naar duurzaam en minder risicovol vastgoed. De Gentse projectontwikkelaar, intussen één van de grootste van ons land, zet nu de volgende stap naar duurzaam en ‘future proof’ vastgoed met de lancering van het Europees ‘Revive Impact Fund’. Het fonds is zopas opgericht met een startkapitaal van 30 miljoen euro ​ en heeft als doel om maximaal 300 miljoen euro op te halen bij institutionele investeerders en family offices. Naast Victrix en het management tekenden onder meer ook SPDG (Fam. Périer / D’Ieteren), Too'Gezer en Paverco (Fam. Verstraete) in.

Het Revive Impact Fund zal investeren in 20 tot 30 binnenstedelijke vastgoedontwikkelingen in België, Portugal en Polen, samen goed voor ruim 5.000 nieuwe woningen. Die zullen - net zoals de projecten EKLA in Brussel en Minerve in Edegem - aan de hoogste kwaliteitsnormen op vlak van duurzaamheid voldoen.

Bijzonder is dat het Revive Impact Fund zich als één van de weinige vastgoedfondsen in ons land schikt naar de donkergroene ‘artikel 9’-verplichtingen onder de Europese wetgeving rond duurzaamheidsrapportering (de ‘EU Sustainable Finance Disclosure Regulation’ of ‘SFDR’). Dat wil zeggen dat er in de beleggingsstrategie een aantal concrete duurzaamheidsdoelstellingen zijn bepaald. Zo worden fossiele brandstoffen geweerd en wordt ingezet op betaalbare huisvesting en sociale cohesie.

Bron: Bereal
Deel dit artikel:
Onze partners