Reynaers Aluminium, leverancier van o.m. duurzame aluminium raam- en deursystemen, gordijngevels, zonneschermen en serres, lanceert het Reynaconnect systeem voor het luchtdicht plaatsen van alle Reynaers profielreeksen. Deze nieuwe totaaloplossing laat het E-peil in de woning met 5 tot 15 punten dalen.
Energieverlies door gebrekkige luchtdichtheid
Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 15% van het energieverlies in de woning veroorzaakt wordt door een gebrekkige luchtdichtheid. Dit is een belangrijke uitdaging voor de bouwsector, nu volgens de eisen van de EU alle nieuwe woningen tegen 2021 energieneutraal moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat gebouwen niet méér energie verbruiken dan ze produceren, zijn efficiënte oplossingen voor luchtdichtheid van het gebouw van cruciaal belang.
Ook de huidige EPB-normen vereisen meer aandacht voor de luchtdichtheid van gebouwen. Een luchtdichte bouwschil is dus niet langer enkel van belang voor passieve of lage energiewoningen, maar voor alle nieuwe bouwprojecten. Om het opgelegde E-peil van E-60 in 2014 te halen wordt luchtdicht bouwen een must.
Reynaconnect systeem voor optimale luchtdichte plaatsing en aansluiting van schrijnwerk
Reynaers lanceert nu het Reynaconnect systeem om een optimale luchtdichte plaatsing en aansluiting van het schrijnwerk te verzekeren en zo de hoeksteen aan te leveren voor energie-efficiënt bouwen. Deze totaaloplossing verzekert de luchtdichtheid, slagregendichtheid en isolatie van ramen en deuren in de woning.
In combinatie met het CS104 aluminium systeem voor ramen en deuren, dat isolatiewaarden haalt tot 0.88 W/m2K (Uf), vormt Reynaconnect de meest optimale totaaloplossing voor de volledig luchtdichte plaatsing van ramen en deuren voor passief- en lage energiebouw.
Totaaloplossing in de praktijk
Reynaconnect bestaat uit een combinatie van verschillende toepassingen die stap voor stap aangebracht worden en zo de perfecte luchtdichtheid van de aansluiting tussen ramen en ruwbouw verzekeren.
Een luchtdichte vlakke duofolie voor verwerking op de werf of een vouwfolie wordt aangebracht in het atelier. Deze folie zorgt voor een continue aansluiting tussen raam en ruwbouw.
Duofolie (vlakke folie) en Duofolie Prefab (vouwfolie)De folie wordt tegen het raamprofiel geklemd door een speciaal ontwikkeld opzet- of bevestigingsprofiel. Dit profiel beschermt bij het transport, vereenvoudigt de plaatsing van de raamverankering en verhindert problemen bij de verdere binnenafwerking. Bij toepassing van de vlakke folie op de werf vergroot het bevestigingsprofiel het hechtvlak voor het aanbrengen van de folie.
Opzet- of bevestigingsprofiel De zwelband met zelfklevende strip, die aangebracht wordt aan de buitenkant van het profiel verzekert de regendichtheid tussen raam en ruwbouw. Hij is slagregendicht tot 600 pascal. Door het opzwellen van de band worden oneffenheden op de buitenmuur perfect opgevuld.
Zwelband IIImod 600 Door het verankeringsdetail meer naar achter te plaatsen vergemakkelijkt het raamanker het latere bezettingswerk. De voegen tussen schrijnwerk en spouwisolatie worden gevuld met elastisch PU schuim. Dit zorgt voor een optimale thermische en akoestische isolatie van de ruimte tussen raam en ruwbouw en vangt eventuele constructiebewegingen perfect op.
Elastisch PU Schuim De folie wordt uitgetrokken tot 200 mm en tenslotte verkleefd op de ruwbouw met hechtpastadie geschikt is voor alle ondergronden.
Hechtpasta OT 300 “
Reynaconnect vormt samen met de hoog isolerende raam- en deurprofielen van Reynaers Aluminium de perfecte tandem voor de realisatie van elk energie-efficiënt bouwproject,” aldus Bert Geerinkx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux. “
Met deze totaaloplossing voor de optimale luchtdichte bouwaansluiting van het aluminium schrijnwerk zet Reynaers Aluminium een nieuwe innoverende stap in het creëren van duurzame bouwoplossingen. Dit biedt onze partners en klanten de meest vernieuwende bouwsystemen voor energie-efficiënte gebouwen.”
Bekijk het informatieve filmpje over Reynaconnect
hier.